Wafels met aardbeien

Wafels met aardbeien

Van wafels met aardbeien wordt iedereen blij – we zouden ze als snack, toetje en zelfs als lunch kunnen eten. Maar ze zijn extra feestelijk als je ze serveert als ontbijt op bed voor Moederdag! Deze wafels zijn makkelijk te maken en zien er prachtig uit. Je hebt alleen een wafelijzer, wat beslag, verse aardbeien en slagroom nodig. Je kunt ook nog wat poedersuiker, ahornsiroop of honing toevoegen voor extra zoetigheid.

Wafels met aardbeien
Wafels met aardbeien

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr roomboter
  • 60 ml volle melk
  • 1 ei (middelgroot)
  • 100 gr suikerklontjes
  • 40 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 0,5 tl zout
  • bakspray of zonnebloemolie (om het wafelijzer in te vetten)

Lekker met

  • aardbeien (of ander rood fruit)
  • slagroom

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Mix de boter met basterdsuiker en het zout tot een glad mengsel. Meng het ei en de melk erdoor.

  2. Zeef het bakmeel boven een kom en voeg het beetje bij beetje aan het botermengsel toe. Hak de suikerklontjes grof en kneed ze door het deeg.

  3. Vorm 8 balletjes van het deeg en leg ze op een bord.

  4. Zet het wafelijzer aan en laat heet worden. Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht. Bak de wafel in ongeveer 4 minuten goudbruin. Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze. Vet het wafelijzer eventueel tussendoor in met wat bakspray of zonnebloemolie.

  5. Leg de wafels op een bordje. Serveer met het fruit en slagroom.

Wafels met aardbeien
Wafels met aardbeien

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in