Pizza nduja

Pizza nduja

Houd je van pizza en pittig eten? Dan is deze pizza nduja met zongedroogde tomaat en mozzarella echt iets voor jou! De nduja, een pittige smeerbare worst uit Calabrië, zorgt voor een heerlijke kick in combinatie met de smaakvolle tomatensaus, romige mozzarella en sappige semi-zongedroogde tomaatjes. De ui en knoflook voegen extra diepte toe aan de saus en de kappertjes en rucola maken deze pizza helemaal af. Het beste van alles is dat deze pizza nduja snel en gemakkelijk te maken is. Binnen 20 minuten heb je ‘m op tafel staan!

Pizza nduja
Pizza nduja
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 pizzabodems
  • 300 gr mozarella
  • 3 uien
  • handje rucola
  • 2 blikken tomaten
  • 2-3 el nduja (te koop bij grote supermarkt of delicatessewinkel)
  • 16-20 semi-zongedroogde tomaatjes
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 4 el kappertjes
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch) of 200 graden (hetelucht).

  2. Haal de schil van de ui en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui 3-4 minuten op laag vuur, voeg de oregano en de tomaten uit blik toe. Kook in 10-12 minuten tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

    Tip: de nduja is pittig van smaak. Houd daar rekening mee bij het (extra) kruiden van de saus.

  3. Leg de pizzabodems op een bakplaat. Verdeel de saus over de pizzabodems, verdeel over elke bodem 4-5 theelepels nduja en 4-5 semi zongedroogde tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukken en leg ze op de pizza’s. Bak in 8 tot 10 minuten in de oven af. Garneer met kappertjes en rucola.

Pizza nduja
Pizza nduja

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in