Pizza nduja
Houd je van pizza en pittig eten? Dan is deze pizza nduja met zongedroogde tomaat en mozzarella echt iets voor jou! De nduja, een pittige smeerbare worst uit Calabrië, zorgt voor een heerlijke kick in combinatie met de smaakvolle tomatensaus, romige mozzarella en sappige semi-zongedroogde tomaatjes. De ui en knoflook voegen extra diepte toe aan de saus en de kappertjes en rucola maken deze pizza helemaal af. Het beste van alles is dat deze pizza nduja snel en gemakkelijk te maken is. Binnen 20 minuten heb je ‘m op tafel staan!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 pizzabodems
- 300 gr mozarella
- 3 uien
- handje rucola
- 2 blikken tomaten
- 2-3 el nduja (te koop bij grote supermarkt of delicatessewinkel)
- 16-20 semi-zongedroogde tomaatjes
- 3 tl gedroogde oregano
- 4 el kappertjes
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch) of 200 graden (hetelucht).
Haal de schil van de ui en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui 3-4 minuten op laag vuur, voeg de oregano en de tomaten uit blik toe. Kook in 10-12 minuten tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: de nduja is pittig van smaak. Houd daar rekening mee bij het (extra) kruiden van de saus.
Leg de pizzabodems op een bakplaat. Verdeel de saus over de pizzabodems, verdeel over elke bodem 4-5 theelepels nduja en 4-5 semi zongedroogde tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukken en leg ze op de pizza’s. Bak in 8 tot 10 minuten in de oven af. Garneer met kappertjes en rucola.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in