Gepofte rijstrepen met chocola en pindakaas
Zin een lekkere zoete snack? Deze gepofte rijstrepen zijn mega lekker, supersnel klaar en je hebt slechts 4 ingrediënten nodig. We maken ze van rijstwafels, die we even verkruimelen. Maar je zou ook een zak gepofte rijst kunnen kopen (in de supermarkt te vinden). Verder gaat er pindakaas in en veel pure chocolade. We zeiden toch dat het lekker was?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 8 - 10 st.
- 60 gr rijstwafels
- 125 gr pure chocolade
- 60 gr pindakaas
- 2 tl kokosolie
Zo maak je het
Smelt de chocolade au bain-marie. Smelt de pindakaas met de kokosolie in de magnetron.
Verkruimel de rijstwafels boven een kom. Voeg de pindakaas en de chocolade toe en meng door elkaar. Zorg dat alle stukjes bedekt zijn.
Giet het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal. Druk het goed aan met een spatel. Laat de repen minimaal een uur uitharden in de koelkast.
Snijd ze in repen of blokken met een scherp mes.Serveer meteen of bewaar ze tot gebruik in de koelkast
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.