Gepofte rijstrepen met chocola en pindakaas
Zin een lekkere zoete snack? Deze gepofte rijstrepen zijn mega lekker, supersnel klaar en je hebt slechts 4 ingrediënten nodig. We maken ze van rijstwafels, die we even verkruimelen. Maar je zou ook een zak gepofte rijst kunnen kopen (in de supermarkt te vinden). Verder gaat er pindakaas in en veel pure chocolade. We zeiden toch dat het lekker was?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 - 10 st.
- 60 gr rijstwafels
- 125 gr pure chocolade
- 60 gr pindakaas
- 2 tl kokosolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Smelt de chocolade au bain-marie. Smelt de pindakaas met de kokosolie in de magnetron.
Verkruimel de rijstwafels boven een kom. Voeg de pindakaas en de chocolade toe en meng door elkaar. Zorg dat alle stukjes bedekt zijn.
Giet het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal. Druk het goed aan met een spatel. Laat de repen minimaal een uur uitharden in de koelkast.
Snijd ze in repen of blokken met een scherp mes.Serveer meteen of bewaar ze tot gebruik in de koelkast
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in