Vegetarische moussaka
Adv. Is moussaka één van jouw favoriete comfortfood gerechten? Probeer dan deze vegetarische moussaka eens van HelloFresh. Een moussaka maar dan vegetarisch. Het gehakt is in dit recept vervangen door rode splitlinzen. Ze geven de saus lekker veel body en is super voedzaam. In deze vegetarische moussaka zijn een aantal klassieke moussaka smaakmakers verwerkt, zoals kaneel, tomaten en aubergine. Het geeft de ovenschotel echt een Griekse moussaka smaak! De klassieke moussaka maak je met een laagje bechamelsaus bovenop de groenten, in plaats daarvan besmeer je de aubergines met crème fraîche en strooi je er kaas over. Zo krijgt het toch een heerlijk romige smaak. Lekker met wat knoflookbrood on the side, die je heerlijk kunt dippen in de kruidige tomatensaus. Ja, deze vegetarische moussaka is echt comfortfood!
Van alle markten thuis
Dat je met HelloFresh heel erg gevarieerd en lekker kan eten dat wist je vast al. Iedere week kun je kiezen uit 30 recepten, van lekker snel tot gezond tot vega of juist lekker uitpakken. Er zit voor ieder wat wils bij. Maar wist je dat je, je HelloFresh box heel eenvoudig kan aanvullen met reguliere boodschappen? Je kunt kiezen uit meer dan 400 producten, van groente & fruit tot lekkere koekjes en chocola en van olijfolie en specerijen tot brood, wijn of zuivel. Eigenlijk is alles wat je nodig hebt, verkrijgbaar in de HelloFresh market. Superhandig, want zo hoef je maar 1 keer boodschappen te doen. Daarnaast zijn er regelmatig fijne aanbiedingen, dus dat is ook nog eens leuk voor de portemonnee. Ga je lekker borrelen met vrienden? Bestel lekkere borrelhapjes, wijn en broodjes mee met je box. Zo heb je in 1 klap alles in huis. Ook voor verse maaltijden, soepen en sushi kun je bij de HelloFresh market terecht, voor als je echt even geen zin hebt om te koken.
Probeer met korting!
Wil je iedere maand genieten van lekkere verse gerechten zonder daar over na te hoeven denken? Dan is dit echt wat voor jou. Pauzeren en stopzetten kan altijd, dus je zit nergens aan vast.
Ik heb een superleuke kortingscode voor jullie. Met de code UITPAULINESKEUKEN75 krijg je maar liefst €85 korting op je eerste 4 HelloFresh boxen en gratis cadeaus. De korting geldt alleen voor nieuwe klanten. Goed moment om het eens uit te proberen toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr rode splitlinzen
- 400 ml groentebouillon
- 100 gr geraspte oude kaas
- 200 gr crème fraîche
- 1,5 blikje tomatenblokjes (van 400 gr. )
- 4 el tomatenpuree
- 4 bruine eenpersoons ciabatta's
- 2 el bruine suiker
- 4 tl gedroogde oregano
- 2 tl kaneelpoeder
- 4 tl zwarte balsamicoazijn
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- ovenschaal van ca 28 x 18cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in halve plakjes van 0,5 cm dik. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes van 0,5 cm. Pers de helft van de knoflook, de overige knoflook houd je heel. Deze gebruik je later om de ciabatta mee in te wrijven.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Roer de courgetteblokjes er door, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten. Voeg geperste knoflook toe, oregano, kaneelpoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed door en bak 2 minuten mee.
Roer de rode splitlinzen, de balsamicoazijn, de tomatenblokjes, de bouillon en de bruine suiker door de courgetteblokjes. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat de linzen niet aanbakken.
Leg ondertussen de plakjes aubergine op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze 10 minuten in de oven. Halveer ondertussen de ciabatta of snijd in plakjes. Snijd de knoflook door midden en wrijf met de snijkant over de broodjes. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Schep de tomatensaus in een ovenschaal en leg de plakjes aubergine er op. Besmeer de aubergine met de crème fraîche en bestrooi met de oude kaas. Bak de moussaka nog 5 minuten in de oven en leg in de laatste 2 minuten het knoflookbrood erbij.
Serveer de moussaka met het knoflookbrood ernaast.
Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in