fruits de mer

Fruits de mer

Met een fruits de mer op tafel maak je absoluut indruk op je gasten. Het ziet er altijd waanzinnig uit. Het lijkt misschien heel ingewikkeld om zelf een fruits de mer plateau te maken, maar dat is dus helemaal niet waar. Zo hebben we dat ook weer uit de wereld geholpen. Het bereiden van vis en zeevruchten is vaak heel eenvoudig en ook nog snel. Dus als je snel een groots resultaat wilt bereiken zit je met deze fruits de mer wel goed. Wat zit er allemaal in een fruits de mer? Wij maken hem met langoustines, venusschelpen, sardientjes en rivierkreeftjes. Maar je kunt natuurlijk ook oesters, kreeft of mosselen toevoegen. Net wat jij lekker vindt. Dit fruits de mer plateau is op basis van 4 personen. Serveer de fruits de mer met wit stokbrood, crackers en een lekker glas witte wijn.

Fruits de mer
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Venusschelpen met verse kruiden

  • 1 kg venusschelpen
  • 100 gr zeekraal
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes dragon
  • peper en zout
  • olijfolie

Gegrilde sardientjes met venkelzaad

  • 8 sardientjes (schoongemaakt)
  • 1 citroen (bio)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 tl venkelzaad
  • peper en zout
  • olijfolie

Langoustines met yoghurt-knoflooksaus

  • 4 langoustines en/of 4 grote garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 takje dragon
  • 1 citroen
  • 3 el volle yoghurt
  • peper en zout
  • olijfolie

Rivierkreeftjes en zalmmouse

  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 170 gr zalm (uit blik)
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 tl wasabi (tube)
  • 1/4 tl chilivlokken
  • peper en zout

Extra ingrediënten

  • 200 gr gerookte zalm
  • 100 gr gemarineerde ansjovis
  • wit stokbrood
  • crackers
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Venusschelpen met verse kruiden

  1. Spoel de venusschelpen goed af zodat al het zand verwijderd wordt. Hak de peterselie, dragon, sjalot en knoflook fijn.

  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan (met deksel) en fruit er de sjalot en knoflook in aan. Voeg de kruiden toe en doe de schelpen erbij, zet het vuur halfhoog en leg de deksel op de pan. Wacht ongeveer 3-4 minuten. Schud een paar keer goed om.

  3. Verwijder de venusschelpen die niet open zijn gegaan. Schenk het glas witte wijn erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat nog 2-3 minuten op het vuur staan zonder deksel op de pan. Schep de schelpen in een schaal. Kook het kookvocht met de witte wijn nog 5 min. door. Giet daarna de saus over de venusschelpen. Serveer met de zeekraal.

Gegrilde sardientjes met venkelzaad

  1. Hak de knoflook en peterselie fijn. Doe dit in een kommetje en voeg de olijfolie en venkelzaad toe. Breng royaal op smaak met peper en zout. Rasp de citroen erboven.

  2. Doe de sardientjes in een ziploc zakje en schenk de marinade erbij. Masseer een beetje in de sardientjes, rits het zakje dicht en laat tenminste 20 minuten tot je gaat grillen marineren. Gril de sardientjes in een grillpan tot ze mooie streepjes krijgen, ongeveer 2 minuten aan beide kanten.

Langoustines met yoghurt-knoflooksaus

  1. Doe de yoghurt in een kommetje, pers 3 teentjes knoflook boven het kommetje uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  2. Hak de laatste teen knoflook fijn. Doe een el olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak op zeer laag vuur voor 4-5 minuten, zorg dat de knoflook nauwelijks verkleurd. Hak de dragon fijn en doe in de pan. Bak de garnalen en/of langoustines in 2-3 minuten gaar. Leg ze op een bordje en serveer met de saus. Snijd de citroen in kwarten en geef erbij.

Rivierkreeftjes en zalmmousse

  1. Doe het blikje zalm, crème fraîche en wasabi in het hakmolentje van de staafmixer. Mix tot er een gladde mousse ontstaat. Breng verder op smaak met peper, zout en chilivlokken. Doe in een schaaltje en leg de rivierkreeftjes erop.

fruits de mer

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.