Salade met kip
Zin in een lekkere zomerse salade met kip en croutons. Probeer dit recept dan eens! Het is een groene variant op de Italiaanse Panzanella (broodsalade). De croutons maak je door het brood in stukken te snijden en vervolgens krokant te bakken in een koekenpan. Er gaat een lekkere frisse dressing van witte wijnazijn, olijfolie en citroensap overheen. Heel lekker in combinatie met de snijbonen, doperwten, blokjes uitgebakken spek en kip. Tot slot mag Parmezaanse kaas en verse basilicum natuurlijk niet ontbreken. Zin in? Probeer ook eens een van onze andere salade recepten!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kipfilets
- 200 gr spekblokjes
- 300 gr wit brood (mag iets oud zijn)
- 200 gr snijbonen
- 200 gr doperwten
- 1 citroen
- 75 gr parmezaanse kaas
- 20 gr roomboter
- 2 el witte wijnazijn
- 4 takjes basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de snijbonen en doperwten in gezouten water in 6-8 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan op hoog vuur in 8-10 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
Dep de kipfilets met keukenpapier droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit eventueel een extra scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilets in 8-10 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en laat ze op een bordje afkoelen.
Snijd het brood in stukken van 1,5 x 1,5 centimeter. Verhit in de koekenpan een scheutje extra olijfolie en een klontje boter. Voeg het brood toe en bak al omscheppend bruin en krokant. Verdeel het brood over een saladeschaal. Schep de snijbonen, doperwten en gebakken spekblokjes door het brood. Meng 3 eetlepels olijfolie en de witte wijnazijn door elkaar. Rasp de citroen en knijp het sap er boven uit. Breng op smaak met peper en zout en schenk over het brood.
Rasp de Parmezaanse kaas grof. Gebruik een grove rasp of een fijnschiller. Hussel de salade nog eens goed door. Snijd de kip in plakjes en verdeel over de salade. Garneer de salade met kip met basilicum en bestrooi royaal met de Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in