Salade met kip

Salade met kip

Zin in een lekkere zomerse salade met kip en croutons. Probeer dit recept dan eens! Het is een groene variant op de Italiaanse Panzanella (broodsalade). De croutons maak je door het brood in stukken te snijden en vervolgens krokant te bakken in een koekenpan. Er gaat een lekkere frisse dressing van witte wijnazijn, olijfolie en citroensap overheen. Heel lekker in combinatie met de snijbonen, doperwten, blokjes uitgebakken spek en kip. Tot slot mag Parmezaanse kaas en verse basilicum natuurlijk niet ontbreken. Zin in? Probeer ook eens een van onze andere salade recepten!

Salade met kip
Salade met kip

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 200 gr spekblokjes
  • 300 gr wit brood (mag iets oud zijn)
  • 200 gr snijbonen
  • 200 gr doperwten
  • 1 citroen
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 20 gr roomboter
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de snijbonen en doperwten in gezouten water in 6-8 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.

  2. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan op hoog vuur in 8-10 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

  3. Dep de kipfilets met keukenpapier droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit eventueel een extra scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilets in 8-10 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en laat ze op een bordje afkoelen.

  4. Snijd het brood in stukken van 1,5 x 1,5 centimeter. Verhit in de koekenpan een scheutje extra olijfolie en een klontje boter. Voeg het brood toe en bak al omscheppend bruin en krokant. Verdeel het brood over een saladeschaal. Schep de snijbonen, doperwten en gebakken spekblokjes door het brood. Meng 3 eetlepels olijfolie en de witte wijnazijn door elkaar. Rasp de citroen en knijp het sap er boven uit. Breng op smaak met peper en zout en schenk over het brood.

  5. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Gebruik een grove rasp of een fijnschiller. Hussel de salade nog eens goed door. Snijd de kip in plakjes en verdeel over de salade. Garneer de salade met kip met basilicum en bestrooi royaal met de Parmezaanse kaas.

Salade met kip
Salade met kip

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Picknick Kip Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Salades

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (5 stemmen)

19 augustus 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in