Salade met kip

Salade met kip

Zin in een lekkere zomerse salade met kip en croutons. Probeer dit recept dan eens! Het is een groene variant op de Italiaanse Panzanella (broodsalade). De croutons maak je door het brood in stukken te snijden en vervolgens krokant te bakken in een koekenpan. Er gaat een lekkere frisse dressing van witte wijnazijn, olijfolie en citroensap overheen. Heel lekker in combinatie met de snijbonen, doperwten, blokjes uitgebakken spek en kip. Tot slot mag Parmezaanse kaas en verse basilicum natuurlijk niet ontbreken. Zin in? Probeer ook eens een van onze andere salade recepten!

Salade met kip
Salade met kip
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kipfilets
  • 200 gr spekblokjes
  • 300 gr wit brood (mag iets oud zijn)
  • 200 gr snijbonen
  • 200 gr doperwten
  • 1 citroen
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 20 gr roomboter
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de snijbonen en doperwten in gezouten water in 6-8 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.

  2. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan op hoog vuur in 8-10 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

  3. Dep de kipfilets met keukenpapier droog. Bestrooi met peper en zout. Verhit eventueel een extra scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilets in 8-10 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en laat ze op een bordje afkoelen.

  4. Snijd het brood in stukken van 1,5 x 1,5 centimeter. Verhit in de koekenpan een scheutje extra olijfolie en een klontje boter. Voeg het brood toe en bak al omscheppend bruin en krokant. Verdeel het brood over een saladeschaal. Schep de snijbonen, doperwten en gebakken spekblokjes door het brood. Meng 3 eetlepels olijfolie en de witte wijnazijn door elkaar. Rasp de citroen en knijp het sap er boven uit. Breng op smaak met peper en zout en schenk over het brood.

  5. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Gebruik een grove rasp of een fijnschiller. Hussel de salade nog eens goed door. Snijd de kip in plakjes en verdeel over de salade. Garneer de salade met kip met basilicum en bestrooi royaal met de Parmezaanse kaas.

Salade met kip
Salade met kip

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Picknick Kip Italiaanse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in