Tomsoezen
Kan je nooit kiezen tussen een tompouce en een souce? Met dit recept hoeft dat ook niet meer. Deze tomsoezen zijn een kruising tussen de tompouce en een soes. Best of both worlds! Gevuld met banketbakkersroom en slagroom. Als dat niet smullen is. Het lijkt ingewikkeld om te maken maar dat valt reuze mee. Het is gewoon een kwestie van soezendeeg maken. En die vul je met banketbakkersroom en slagroom. Bovenop gaat een laagje glazuur en klaar ben je. Heel leuk om te maken en vooral heel lekker om te eten!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 st.
Soezen
- 50 gr roomboter
- 50 gr melk
- 50 gr water
- 50 gr bloem
- 2 eieren
- Snuf zout
Vulling
- 1 x banketbakkersroom (recept)
- 250 ml slagroom
- 1,5 el suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 150 gr poedersuiker
- 2 el water
- Drupje roze kleurstof (of bietensap)
Materiaal
- 3 x spuitzak met spuitmondje
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de soezen. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Verwarm de boter, de melk en het water in een steelpan. Breng het geheel langzaam aan de kook en zorg dat de boter helemaal gesmolten is. Voeg de bloem en een snuf zout tot en roer het geheel door elkaar totdat de bloem gaar is. Het deeg is klaar als het zich tot een bal vormt. Dit duurt een minuut of 3.
Haal de pan van het vuur. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer dit door het mengsel met een spatel. De eieren moeten goed opgenomen worden. Meng net zolang tot je een glad beslag hebt. Doe het beslag in een spuitzak met grote spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit hoopjes van ca. 4 -5 cm op de bakplaat. Het puntje kan je een beetje aandrukken met een natte vinger. Zorg dat je voldoende ruimte houdt tussen de hoopjes want de soezen gaan flink rijzen. Bak de soezen in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de soezen helemaal afkoelen.
Maak de banketbakkersroom volgens het recept. Laat het afkoelen in de koelkast en doe het vervolgens in een spuitzak met spuitmondje.
Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de suiker stijf met een mixer. Doe dit ook in een spuitzak met spuitmondje.
Maak een glazuur van de poedersuiker met een drupje kleurstof en 1 – 2 el water. Het glazuur moet lopen, maar mag niet te dun zijn. Is het te dun, voeg dan extra poedersuiker toe.
Snijd de soezen doormidden. Dip de bovenkant in het glazuur en laat even opdrogen. Spuit een laagje banketbakkersroom op de onderkant van de soes. Spuit daarop een laagje slagroom. Leg de geglazuurde bovenkant er bovenop. Garneer de tomsoezen met een toefje slagroom.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in