Venkelsoep met gerookte zalm
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 st. venkelknollen
- 200 gr aardappel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 90 gr ansjovis (2 blikjes )
- 500 ml groentebouillon
- 100 gr gerookte zalmsnippers
- 50 gr rivierkreeftjes
- 4 sneden brood
- 30 gr boter
- 3 takjes dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Maak de venkelknollen schoon. Hak de onderkant van de knollen en snijd de rest in kleine blokjes. Haal de schil van de ui en knoflook en snijd beiden fijn. Schil de aardappel en snijd in gelijke blokjes als de venkel.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de blokjes aardappel en venkel er door en bak 2-3 minuten mee. Voeg de ansjovis samen met de olie uit het blikje toe en roer goed door. Schenk voorzichtig de bouillon in de pan en laat de soep op laag vuur 15-20 minuten koken, tot de groenten zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer mooi glad. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Houd de soep met de deksel op de pan op laag vuur warm en maak ondertussen de broodsoldaatjes. Snijd het brood in lange 8 dikke repen, ca 8 x 2 centimeter. Verhit de boter in de koekenpan en bak de broodsoldaatjes rondom goudbruin. Bestrooi met zout.
Schenk de venkelsoep in de kommen, garneer met de zalm, rivierkreeftjes en takjes dille. Geef de broodsoldaatjes er bij.
De broodsoldaatjes zijn niet glutenvrij en lactosevrij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in