Venkelsoep met gerookte zalm

Venkelsoep met gerookte zalm

Maak jij wel eens iets venkel? Het is misschien een groente die je snel laat liggen, maar je kan er hele lekkere recepten mee maken. Zoals deze romige venkelsoep met gerookte zalm. Heel eenvoudig om te maken en supersnel klaar. De romigheid komt niet van room, maar van aardappel. Yes! Om dit soep recept extra smaak te geven bak je ansjovis mee. Dat geeft een lekker zoutige smaak aan de soep. Bak er nog wat knapperige broodsoldaatjes bij en garneer de soep met gerookte zalmsnippers en rivierkreeftjes. Meer zin in een ander soepje? Wat dacht je van tomatensoep of Tom Kha Kai?
Venkelsoep met gerookte zalm
Venkelsoep met gerookte zalm

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 st. venkelknollen
  • 200 gr aardappel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 90 gr ansjovis (2 blikjes )
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gr gerookte zalmsnippers
  • 50 gr rivierkreeftjes
  • 4 sneden brood
  • 30 gr boter
  • 3 takjes dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  1. Maak de venkelknollen schoon. Hak de onderkant van de knollen en snijd de rest in kleine blokjes. Haal de schil van de ui en knoflook en snijd beiden fijn. Schil de aardappel en snijd in gelijke blokjes als de venkel.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de blokjes aardappel en venkel er door en bak 2-3 minuten mee. Voeg de ansjovis samen met de olie uit het blikje toe en roer goed door. Schenk voorzichtig de bouillon in de pan en laat de soep op laag vuur 15-20 minuten koken, tot de groenten zacht zijn.

  3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer mooi glad. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  4. Houd de soep met de deksel op de pan op laag vuur warm en maak ondertussen de broodsoldaatjes. Snijd het brood in lange 8 dikke repen, ca 8 x 2 centimeter. Verhit de boter in de koekenpan en bak de broodsoldaatjes rondom goudbruin. Bestrooi met zout.

  5. Schenk de venkelsoep in de kommen, garneer met de zalm, rivierkreeftjes en takjes dille. Geef de broodsoldaatjes er bij.

    De broodsoldaatjes zijn niet glutenvrij en lactosevrij. 

Venkelsoep met gerookte zalm
Venkelsoep met gerookte zalm

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (19 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Zalm Franse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in