Menu
banketbakkersroom-maken-8.jpg

Banketbakkersroom zelf maken

Wist je dat je banketbakkersroom heel makkelijk zelf kunt maken? Ik ben er dol op, lekker in een old scool puddingbroodje, in een bladerdeegbakje met aardbeien erop, gewoon zo een hap uit de kom of in een lekkere soes! Je hebt maar heel weinig nodig om het zelf te maken, en het smaakt zoveel beter dan die die aanleng zakjes met water. Ik had nu eidooiers over van de merinque die ik gemaakt had, dus er zat maar één ding op: banketbakkersroom zelf maken! Ik geef je mijn basisrecept.

Met vanille

In plaats van verse vanille kan je ook vanille extract gebruiken. Maar ik geef toch de voorkeur aan verse vanille, alleen de geur is al heerlijk. Let er wel op dat je de gele room niet te lang kookt, want dan gaat het mis. Zachtjes verwarmen totdat het de juiste dikte heeft bereikt. Niet moeilijk dus maar een beetje geduld is een schone zaak.

Ingrediënten voor een o,5 liter banketbakkersroom
3 eidooiers
250 ml volle melk
1 vanillepeul
50 gram suiker
25 gram bloem

Zo maak je het
Klop de eidooiers met de bloem en een scheutje melk tot een gladde massa.

Verwarm in de tussentijd de melk met de suiker en het het merg van de vanille. Snijd het vanillestokje open en verwijder het merg met een mes. Het stokje kan je in de suikerpot doen, dan krijg je homemade vanillesuiker. Het is de bedoeling dat de suiker oplost in de melk.

Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.

Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.

Laat de banketbakkersroom vervolgens al roerend afkoelen, dit om velletjes te voorkomen.

En nu.. proeven.! Dat is nog het leukste van alles!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan