Bladerdeeg koeken

Rabarber koeken

Heb jij de rabarber al bij de groenteboer gespot? Wij hadden die mooie roze lange stengels vroeger in de tuin; we maakten er compote van en deden het in de yoghurt of vanillevla. Maar met die compote kan je ook deze lekkere rabarber koeken maken! Heel simpel, met bladerdeeg in een muffinvorm. Voeg nog wat aardbeien en appel toe en je hebt een heerlijk recept.

Bladerdeeg koeken
Bladerdeeg koeken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten 6-8 koeken

  • 16 blaadjes bladerdeeg
  • 1-2 el fijne havermout
  • 500 gr rabarber
  • 50 gr aardbeien
  • 0,5 rode appel
  • Sap en rasp van een 0,5 sinaasappel
  • 2 + 3 el suiker
  • 1 ei
  • 1 kaneelstokje

Materiaal

  • muffinvorm, 12 gaatjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de rabarbercompote. Snijd de rabarber in stukken. Verwijder de uiteindes en eventuele oneffenheden. Was de rabarber. Laat de rabarber met de rasp en het sap van een halve sinaasappel, het kaneelstokje en 3-4 el suiker 5 minuten stoven in een pan. Proef even of je het zoet genoeg vindt en voeg zo nodig nog wat extra suiker toe. Verwijder het kaneelstokje.

  2. Vet 8 gaatjes van de muffinvorm in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  3. Halveer de appel, snijd het klokhuis er uit en snijd 1 helft in blokjes van ongeveer 1cm (de andere helft gebruik je niet). Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd doormidden. Schep de blokjes appel en aardbeien door de rabarbercompote.

  4. Snijd uit het bladerdeeg 8 rondjes van 8 centimeter doorsnede, en 8 rondjes van 6 centimeter doorsnede. Leg grote rondjes in een ingevette muffingvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem, bestrooi met wat havervlokken en vul de bladerdeegbakjes met de rabarbermix. Bedek elk bodempje met een dekseltje van bladerdeeg. Druk de randjes goed aan.

  5. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de bladerdeeg koeken er mee en bestrooi met wat suiker. Snijd in elke koek 3 gaatjes zodat de warme lucht tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak de rabarber koeken in 20 minuten goudbruin. Haal ze uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Bladerdeeg koeken
Bladerdeeg koeken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.