Pastaschotel met kaassaus
Deze pastaschotel brengt jouw favoriete voorjaarsgroenten, zoals groene asperges en doperwten samen met een heerlijke romige milde Emmentaler kaassaus. De pastaschotel kun je heel goed van te voren maken en later opwarmen, een perfecte gezinsmaaltijd! Je kunt de asperges en doperwten ook vervangen door paprika en courgette. Voor de romige kaassaus maak je eerst een super gemakkelijke homemade bechamelsaus, aan het einde voeg je geraspte Emmentaler AOP en Le Gruyère AOP toe. Goed op smaak brengen en door de pasta scheppen. Deze pastaschotel uit de oven staat in 35 minuten bij jou op tafel!
Voor de kaasliefhebber
De kaassaus in dit pastaschotel recept is toch wel de ster van de show. We gebruiken hiervoor ambachtelijk gemaakte Emmentaler AOP uit Zwitserland. Je verwacht het misschien niet, maar deze kazen worden nog echt op ambachtelijke wijze geproduceerd. Deze harde kaas bevat enkel rauwe melk uit de streek, in dit geval de Emme Vallei. De koeien eten alleen maar gras en hooi, puur natuur dus! De kaas wordt geproduceerd onder strenge eisen, alleen dan mag het de naam Emmentaler AOP dragen. Dan weet je zeker dat de kaas uit die specifieke regio komt, dat de koeien de juiste voeding hebben gekregen en vrij rond kunnen lopen en de productie voldoet aan de strenge eisen van de AOP. De smaak van Emmentaler AOP is heerlijk en past perfect in deze pastaschotel. Het smaakt een beetje nootachtig. Samen met de Le Gruyère AOP is dat een heerlijke combinatie. Wist je dat deze combinatie ook vaak gebruikt wordt in de kaasfondue? Superlekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr rigatoni
- 50 gr bloem
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 200 gr doperwten
- 350 gr groene asperges
- 3 takjes basilicum
- 200 gr spekblokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram )
- 500 ml volle melk
- 50 gr roomboter
- 100 gr Emmentaler AOP (geraspte)
- 50 gr Le Gruyère AOP (geraspte )
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden (hetelucht).
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en vervolgens in grove van 2-3 centimeter stukken. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn.
Bak de spekblokjes rondom bruin en krokant in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui en knoflook 2 minuten in het bakvet van de spekblokjes. Voeg de asperges toe en bak al omscheppend 2 minuten mee. Schep de doperwten er door en bak 1 minuut mee. Breng verder op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en verdeel over een ovenschaal. Meng de tomatenblokjes, spekjes en groenten er door. En zet even apart.
Maak de kaassaus door in een steelpannetje de boter te smelten. Voeg de bloem toe en blijf 3 minuten flink roeren. Haal van het vuur en schenk beetje voor beetje de melk erbij. Roer goed door. Zet terug op het vuur en kook de saus in tot een lekkere dikke bechamelsaus. Roer de geraspte kazen er door, laat helemaal smelten en breng royaal op smaak met peper en zout.
Schenk de saus over de pasta in de ovenschaal. Zet in de voorverwarmde oven en bak 10-12 minuten. Garneer met blaadjes basilicum.
Dit bericht is in samenwerking met Swiss Cheese Marketing. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in