spitskoolsalade

Spitskoolsalade met appel

Neem je wel eens een hele spitskool mee uit de supermarkt? Spitskool is weer helemaal terug van weggeweest! Je kan er zoveel lekkere dingen mee maken. Je eet hem van de bbq, uit de grillpan, door je Japanse pannenkoek (okonomiyaki) of je maakt er een frisse vegan spitskoolsalade van. Flinterdun gesneden spitskool met snijbonen, julienne wortel, zo’n frisse zure granny smith appel, quinoa, rozijnen en een dressing van mangochutney. Kool wordt altijd wat zachter wanneer je het mengt met een dressing met zuur er in (bijvoorbeeld azijn), dat is precies wat er gebeurd bij deze koolsalade. Snijd de spitskool zo dun mogelijk en laat hem 15 minuten met de dressing staan, zo wordt de salade extra lekker!
spitskoolsalade
spitskoolsalade
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 375 gr spitskool
  • 75 gr veldsla
  • 200 gr snijbonen
  • 100 gr julienne wortel
  • 1 rode ui
  • 2 granny smith appels
  • 200 gr quinoa (of gebruik voorgekookte quinoa)
  • 2,5 el mangochutney met gember
  • 25 gr rozijnen
  • 6 el appelazijn
  • 80 ml water
  • Peper en zout

Materiaal

Zo maak je het

  1. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes, dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Doe het in een grote schaal, snijd de appels in dunne reepjes en meng samen met de julienne wortel door de spitskool.

  2. Haal de schil van de rode ui en hak zo fijn mogelijk. Meng in een kommetje de mangochutney, appelazijn, fijngesneden rode ui en 80 mililiter water tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de spitskool en laat 15 minuten staan.

  3. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de snijbonen zonder deksel, in 3-6 minuten gaar. Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken. Laat ze goed uitlekken en meng ze door de spitskool.

  4. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet de quinoa af, laat goed uitlekken en meng door de spitskool. Schep de veldsla er door. Serveer de salade in een mooie schaal en garneer met de rozijnen.

spitskoolsalade spitskool
spitskoolsalade

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Picknick Snelle recepten Appel Wortel Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in