Profiteroles met koffieroom

Profiteroles met koffieroom

Profiteroles, het chique zusje van het bekende soesje. Lekker bij een kopje koffie, maar ook het ultieme verwendessert na een heerlijk diner. Vaak drinken we een cortado (kleine cappuccino) na een uitgebreid diner. Maar als er een nagerecht met chocolade en koffie op de kaart staat, zijn we om. We kunnen de verleiding niet weerstaan om te proeven, al is het maar één hap. Dat geldt voor deze profiteroles zeker. Gevuld met een extra romige koffie banketbakkersroom en overgoten met een donkere chocoladesaus. Als dat niet lekker is?

Koffie in recepten

Je kan koffie heel goed verwerken in recepten. Het heeft iets bitters en dat is heel lekker in combinatie met zoet. Onlangs volgden we een L’OR Espresso masterclass van Joris Bijdendijk en daar proefden we allerlei lekkere dingen met koffie; brioche met ganache, een gerechtje van aardperen met L’OR Espresso en brie noir en uiteraard een lekker dessert. Lekker eten en drinken draait om proeven. Joris legde uit hoe je koffie het beste kunt proeven en welke smaken je eruit kan halen. Van mild tot sterk en van zoet/fruitig tot pittig met chocolade tonen. L’OR Espresso heeft een uitgebreid assortiment van smaken in zowel koffiebonen, capsules en L’OR BARISTA XXL capsules. Zelf houden we van uitgesproken koffie met een pittige smaak en donker gebrand. Dan zit je met L’OR Espresso ONYX koffiebonen wel goed. In deze koffie zit een hint van chocolade en dat past natuurlijk perfect bij deze chocolade soesjes.  Echt hemels zijn ze, probeer het zelf maar eens.

Profiteroles met koffieroom
Profiteroles met koffieroom

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 14 st.

  • 50 gr boter
  • 50 gr melk
  • 50 gr water
  • 50 gr patentbloem
  • 2 eieren
  • Snuf zout

Koffieroom

  • 3 eidooiers
  • 50 gr suiker
  • 25 gr maizena
  • 200 ml slagroom
  • 250 ml melk (+ iets extra)
  • 40 ml espresso (L'OR Espresso ONYX )
  • 1 tl vanille extract
  • 1 zakje slagroomversteviger

Chocoladesaus

  • 125 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade

Zo maak je het

  1. Begin met maken van de soezen. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Verwarm de melk, de boter en het water in een steelpan. Zodra alles gesmolten is, voeg je de bloem en snufje zout toe. Meng met een spatel door elkaar. Laat deze een aantal minuten op een zacht vuur garen. Het deeg is gaar als het zich makkelijk tot een bal vormt. Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe. Het deeg moet glad en soepel zijn. Doe het in een spuitzak en spuit hoopjes op de bakplaat (met 2 lepels kan ook). Bak de soesjes in ongeveer 25 minuten goudbruin. Ze moeten echt gaar zijn, want anders zakken ze in. Laat afkoelen. Je kan de soesjes luchtdicht bewaren.

  3. Dan de vulling. Zet 40 ml espresso met de L’OR Espresso ONYX koffiebonen. Verwarm deze samen met de melk en een tl vanille extract in een steelpan. Klop in een beslagkom de eidooiers met de suiker, maizena en een klein scheutje melk glad. Giet de hete melk op de eieren en klop al roerend door elkaar. Giet het mengsel terug in de pan en laat het al roerende een minuut of 4 pruttelen op een laag vuur. De banketbakkersroom is klaar als deze dik geworden is. Laat onder af en toe roeren opstijven in de koelkast.

  4. Klop 200 ml slagroom met een zakje slagroomversteviger stijf. Spatel dit door de banketbakkersroom. Doe de vulling in een spuitzak met smal spuitmondje. Vul de soesjes met de room.

  5. Hak de chocolade grof. Verhit de slagroom in een steelpannetje en giet dit op de chocolade. Laat even staan en roer door. Giet de chocoladesaus over de profiteroles en serveer meteen.

Profiteroles met koffieroom
Profiteroles met koffieroom

Win

Wil jij ook je zintuigen laten verleiden? Van 16 mei 2022 tot en met 24 juli 2022 maak je elke dag kans om een dinerbon t.w.v. 200 euro te winnen. Koop een L’OR Espresso product, bewaar je kassabon en doe mee met de actie. Hier lees je meer over deze leuke actie en de voorwaarden.

Dit bericht is in samenwerking met L’OR Espresso, lees mijn disclaimer.

Tags

High tea Koekjes recepten Taart recepten Chocolade Franse recepten Notenvrije recepten Kerst Valentijn Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

21 juni 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in