mini quiche

Mini asperge quiche

Houd jij van groen of wit? Wij zijn zelf meer fan van de groene. Asperges bedoelen we! Je kan ze grillen, roosteren, rauw eten of wokken. Maar ze zijn ook heerlijk in deze mini quiches! Deze asperge quiche is heel makkelijk om te maken. We cheaten een beetje met kant en klaar deeg voor hartige taart. Niets mis mee en we hebben altijd wel een rolletje in de koelkast liggen. Verder gaat er tomaat in en geitenkaas. Slechts een paar ingrediënten maar wel met een heerlijk eindresultaat.

Ingrediënt: Groene asperges
mini quiche
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 rol hartige taartdeeg (of bladerdeeg)
  • 100 gr groene aspergetips
  • 1 kleine ui
  • 150 gr cherrytomaten
  • 125 ml crème fraîche
  • 90 gr zachte geitenkaas
  • 4 eieren
  • 5 takjes peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • 6 mini quiche vormpjes van ca 10 cm.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Laat het hartige taart deeg ontdooien. Steek rondjes ui die net iets groter zijn dan de vormpjes. Vet de quiche vormpjes in met wat boter (of bakspray) en bekleed ze met het deeg. Prik gaatjes in de onderkant.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de aspergetips toe en bak deze gedurende 5 minuten mee. Verdeel de aspergetips over de quichebodem. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de vormpjes.

  4. Klop de eieren luchtig met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper en zout en wat gehakte peterselie. Giet het mengsel op de groente. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de mini quiches.

  5. Bak de asperge quiches in ongeveer 20 minuten af.

asperge quiche
mini asperge quiche

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Hartige taarten & quiche High tea Makkelijke recepten Bladerdeeg Geitenkaas Tomaat Pasen Oven Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in