Salade met gegrilde groene asperges
Zin in een lekkere maaltijdsalade? Zoek niet verder, je hebt hem bij deze gevonden. Deze pasta salade met gegrilde groene asperges, kip en pesto is echt een aanrader. Geen gekke ingrediënten, weinig moeite maar wel met een groots resultaat. Sowieso is de combi pasta, pesto en kip eentje die regelmatig bij ons op tafel staat. Dan wel warm als avondeten of koud in de vorm van een salade, kan allebei. Lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitjes en zachte mozzarella. Kijk hier voor nog meer lekkere pasta recepten.
Asperges grillen
De groene asperges en kip grillen we op onze blitse Copper Grill van George Foreman. Hij is niet alleen mooi om te zien, maar ook heel handig in gebruik. Groot genoeg om kip en asperges tegelijk te grillen, maar toch zo compact dat je hem makkelijk op kunt bergen. Groot voordeel is dat je dan niet heel veel vet nodig hebt. Al maken we natuurlijk wel even een lekkere knoflook – citroen marinade. Maar het overtollige vet loopt door de schuine afloop zo het gootje in. Handig!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr penne
- 350 gr kipfilet
- 350 gr groene asperges
- 75 gr rucola
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve citroen
- 100 gr pesto
- 200 gr mozzarella
- 40 gr pijnboompitten
- 4 takjes verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak een marinade van 3 el olijfolie, het sap van een halve citroen, een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout. Bestrijk de kipfilets en de asperges hiermee. Leg ze op de Copper Grill van George Foreman, sluit de deksel en grill ze aan beide kanten gaar gaar. De kip heeft iets langer nodig dan de asperges, dus die kan je iets langer laten liggen. Snijd de kip in plakjes en halveer de groene asperges.
Kook de pasta gaar in ruim water met zout. Giet af en bewaar een half kopje kookvocht. Meng de pesto door de pasta en voeg het kookvocht toe. Breng de pasta op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Meng de rucola door de pasta en verdeel dit over de borden. Verdeel de gegrilde groene asperges en de reepjes kip over de pasta. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.
Serveer de salade met groene asperges meteen of bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
Dit bericht is in samenwerking met George Foreman, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in