Salade met gegrilde groene asperges   ‎

Salade met gegrilde groene asperges ‎

Zin in een lekkere maaltijdsalade? Zoek niet verder, je hebt hem bij deze gevonden. Deze pasta salade met gegrilde groene asperges, kip en pesto is echt een aanrader. Geen gekke ingrediënten, weinig moeite maar wel met een groots resultaat. Sowieso is de combi pasta, pesto en kip eentje die regelmatig bij ons op tafel staat. Dan wel warm als avondeten of koud in de vorm van een salade, kan allebei. Lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitjes en zachte mozzarella. Kijk hier voor nog meer lekkere pasta recepten.

Asperges grillen

De groene asperges en kip grillen we op onze blitse Copper Grill van George Foreman. Hij is niet alleen mooi om te zien, maar ook heel handig in gebruik. Groot genoeg om kip en asperges tegelijk te grillen, maar toch zo compact dat je hem makkelijk op kunt bergen. Groot voordeel is dat je dan niet heel veel vet nodig hebt. Al maken we natuurlijk wel even een lekkere knoflook – citroen marinade. Maar het overtollige vet loopt door de schuine afloop zo het gootje in. Handig!

Salade met gegrilde groene asperges   ‎
Salade met gegrilde groene asperges   ‎

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr penne
  • 350 gr kipfilet
  • 350 gr groene asperges
  • 75 gr rucola
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 100 gr pesto
  • 200 gr mozzarella
  • 40 gr pijnboompitten
  • 4 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van 3 el olijfolie, het sap van een halve citroen, een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout. Bestrijk de kipfilets en de asperges hiermee. Leg ze op de Copper Grill van George Foreman, sluit de deksel en grill ze aan beide kanten gaar gaar. De kip heeft iets langer nodig dan de asperges, dus die kan je iets langer laten liggen. Snijd de kip in plakjes en halveer de groene asperges.

  2. Kook de pasta gaar in ruim water met zout. Giet af en bewaar een half kopje kookvocht. Meng de pesto door de pasta en voeg het kookvocht toe. Breng de pasta op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

  3. Meng de rucola door de pasta en verdeel dit over de borden. Verdeel de gegrilde groene asperges en de reepjes kip over de pasta. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.

  4. Serveer de salade met groene asperges meteen of bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

Salade met gegrilde groene asperges   ‎
Salade met gegrilde groene asperges   ‎

Dit bericht is in samenwerking met George Foreman, lees mijn disclaimer.

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Kip Pesto Italiaanse recepten Pasen Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (21 stemmen)

19 april 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in