Nobake frambozen cheesecake
Zin in iets lekkers? Dan is deze frisse frambozen cheesecake echt iets voor jou. Het is een no bake cheesecake, dus je hebt geen oven nodig. Alle onderdelen hebben wel even de tijd nodig om op te stijven, dus je hebt er wel een portie geduld voor nodig. Maar hierdoor kan je hem prima van te voren maken. ’s Avonds bereiden, de volgende dag eten. De bodem maak je van digestieve koekjes en de vulling van frambozen en roomkaas. En dat leuke jellylaagje maak je met een frambozenpuree. Voor deze taart kun je ook diepvriesframbozen gebruiken, laat ze dan eerst ontdooien voordat je er mee aan de slag gaat! Zin in? Of liever een gebakken cheesecake? Dan is dit recept een aanrader.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 - 8 personen
- 200 gr digestieve koekjes
- 600 gr roomkaas
- 75 gr roomboter
- 250 gr slagroom
- 150 gr suiker
- 10 gelatineblaadjes
- 400 gr frambozen (+ extra om te garneren)
- 50 gr aardbeien
- 2 takjes verse munt
- 2 el nougatine
Materiaal
- Springvorm 22 cm, bodem en zijkanten bekleed met bakpapier
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Het blijft het beste plakken als je het eerst invet met een bakspray.
Hak de koekjes in het hakmolentje van de staafmixer tot fijne kruimels. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel ze daarna gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel en strijk de bodem zo glad mogelijk. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Pureer de frambozen met een staafmixer in een hoge maatbeker tot een gladmengsel. Week 5 gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Verwarm 150 gram (zet de rest even apart) van de gepureerde frambozen in een steelpannetje tot tegen de kook en haal van het vuur, laat iets afkoelen. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en roer ze tot ze zijn opgelost door het warme gepureerde frambozen.
Roer de roomkaas los in een kom. Klop de slagroom samen met 100 gram suiker met een mixer stijf en meng dit door de roomkaas. Schep het frambozengelatine mengsel er doorheen, klop het geheel nog eens goed door. Verdeel het frambozen-roomkaasmengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak de jelly. Leg 5 blaadjes gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water en laat 10 minuten staan. Zeef de achtergehouden (ca 250 gram) frambozenpuree boven een steelpannetje. Voeg 50 gram suiker en 200 milliliter water toe en verwarm de puree tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het frambozenmengsel. Laat wat afkoelen, het mengsel moet wel vloeibaar blijven maar niet te warm. Schenk de jelly over de cheesecake en zet nog 3 uur in de koelkast zodat het laagje mooi kan opstijven.
Versier de taart met verse frambozen, aardbeien, nougatine en blaadjes verse munt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in