Banh mi sandwich

Banh mi sandwich

Heb je wel eens van Banh mi gehoord? Het is een superlekkere Vietnamese sandwich, gevuld met varkensvlees, mayonaise en ingemaakte groenten. Nou zijn er net als bij Europese broodjes ongelooflijk veel variaties mogelijk. Deze versie met speklapjes gestoofd in Kikkoman sojasaus is echt een aanrader. De speklapjes hoef je maar 20 minuten te stoven voor een heerlijk zoet, zout, knapperig en toch zacht resultaat. Besmeer de broodjes met een pittige Sriracha mayonaise en vul ze royaal met de ingelegde komkommer, julienne wortel en stukjes spek. Dan heb je alle smaken bij elkaar! En wil je nooit meer anders.

Minder zout

Omdat spek van nature al vrij zout is, gebruiken we Kikkoman less salt. Deze sojasaus is minder zout dan de versie met de rode dop. Maar deze Japanse smaakmaker heeft wel zoveel aroma dat je verder niet zoveel nodig hebt. Het fijne van sojasaus is dat het helemaal natuurlijk gebrouwen wordt. Het is dus een hele pure en gezonde smaakmaker in allerlei recepten. De combinatie met de zoete honing, pittige Sriracha en frisse groente is echt heel lekker.

Banh mi sandwich
Ingredient: Kruiden en kikkoman
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 baquettes
  • 4 speklapjes
  • 0,5 komkommer
  • 75 gr julienne wortel
  • 2 el honing
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sriracha saus
  • 25 ml sojasaus
  • 50 ml ketjap
  • 6 el rijstazijn
  • 1 takje munt
  • 2 takjes koriander
  • (zonnebloem)olie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bestrooi de speklapjes met peper. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een stoofpan en bak het vlees in 2 minuten per kant, in een enkele laag, bruin. Voeg ketjap, sojasaus, 1 eetlepel honing en 50 milliliter water toe. Breng aan de kook en stoof de speklapjes in 20 minuten, op laag vuur gaar. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot een stickysaus.

  2. Snijd de baquettes doormidden (zodat je 4 broodjes krijgt). Snijd ze open en rooster ze in een droge koekenpan aan de snijkant tot ze mooi goudbruin zijn.

  3. Meng in een kommetje de mayonaise met de sriracha saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de munt en korianderblaadjes van de takjes.

  4. Snijd de komkommer in plakjes. Meng de rijstazijn met 1 eetlepel honing in een kommetje, breng op smaak met wat peper en zout. Leg de plakjes komkommerer in. Laat tot gebruik staan.

  5. Besmeer de onderste helft van de stokbroodjes met de Sriracha mayonaise. Snijd de speklapjes in kleinere stukjes, en leg ze op de mayonaise, leg de zoetzure komkommer en julienne wortel er tussen, garneer met verse kruiden en leg de bovenste helft van de stokbroodjes er op.

Banh mi sandwich
Ingredient kruiden en sojasaus

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.