Banh mi sandwich
Minder zout
Omdat spek van nature al vrij zout is, gebruiken we Kikkoman less salt. Deze sojasaus is minder zout dan de versie met de rode dop. Maar deze Japanse smaakmaker heeft wel zoveel aroma dat je verder niet zoveel nodig hebt. Het fijne van sojasaus is dat het helemaal natuurlijk gebrouwen wordt. Het is dus een hele pure en gezonde smaakmaker in allerlei recepten. De combinatie met de zoete honing, pittige Sriracha en frisse groente is echt heel lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 baquettes
- 4 speklapjes
- 0,5 komkommer
- 75 gr julienne wortel
- 2 el honing
- 6 el mayonaise
- 2 el sriracha saus
- 25 ml sojasaus
- 50 ml ketjap
- 6 el rijstazijn
- 1 takje munt
- 2 takjes koriander
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bestrooi de speklapjes met peper. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een stoofpan en bak het vlees in 2 minuten per kant, in een enkele laag, bruin. Voeg ketjap, sojasaus, 1 eetlepel honing en 50 milliliter water toe. Breng aan de kook en stoof de speklapjes in 20 minuten, op laag vuur gaar. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot een stickysaus.
Snijd de baquettes doormidden (zodat je 4 broodjes krijgt). Snijd ze open en rooster ze in een droge koekenpan aan de snijkant tot ze mooi goudbruin zijn.
Meng in een kommetje de mayonaise met de sriracha saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de munt en korianderblaadjes van de takjes.
Snijd de komkommer in plakjes. Meng de rijstazijn met 1 eetlepel honing in een kommetje, breng op smaak met wat peper en zout. Leg de plakjes komkommerer in. Laat tot gebruik staan.
Besmeer de onderste helft van de stokbroodjes met de Sriracha mayonaise. Snijd de speklapjes in kleinere stukjes, en leg ze op de mayonaise, leg de zoetzure komkommer en julienne wortel er tussen, garneer met verse kruiden en leg de bovenste helft van de stokbroodjes er op.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in