Banh mi sandwich

Banh mi sandwich

Heb je wel eens van Banh mi gehoord? Het is een superlekkere Vietnamese sandwich, gevuld met varkensvlees, mayonaise en ingemaakte groenten. Nou zijn er net als bij Europese broodjes ongelooflijk veel variaties mogelijk. Deze versie met speklapjes gestoofd in Kikkoman sojasaus is echt een aanrader. De speklapjes hoef je maar 20 minuten te stoven voor een heerlijk zoet, zout, knapperig en toch zacht resultaat. Besmeer de broodjes met een pittige Sriracha mayonaise en vul ze royaal met de ingelegde komkommer, julienne wortel en stukjes spek. Dan heb je alle smaken bij elkaar! En wil je nooit meer anders.

Minder zout

Omdat spek van nature al vrij zout is, gebruiken we Kikkoman less salt. Deze sojasaus is minder zout dan de versie met de rode dop. Maar deze Japanse smaakmaker heeft wel zoveel aroma dat je verder niet zoveel nodig hebt. Het fijne van sojasaus is dat het helemaal natuurlijk gebrouwen wordt. Het is dus een hele pure en gezonde smaakmaker in allerlei recepten. De combinatie met de zoete honing, pittige Sriracha en frisse groente is echt heel lekker.

Banh mi sandwich
Banh mi sandwich
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 baquettes
  • 4 speklapjes
  • 0,5 komkommer
  • 75 gr julienne wortel
  • 2 el honing
  • 6 el mayonaise
  • 2 el sriracha saus
  • 25 ml sojasaus
  • 50 ml ketjap
  • 6 el rijstazijn
  • 1 takje munt
  • 2 takjes koriander
  • (zonnebloem)olie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Bestrooi de speklapjes met peper. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een stoofpan en bak het vlees in 2 minuten per kant, in een enkele laag, bruin. Voeg ketjap, sojasaus, 1 eetlepel honing en 50 milliliter water toe. Breng aan de kook en stoof de speklapjes in 20 minuten, op laag vuur gaar. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot een stickysaus.

  2. Snijd de baquettes doormidden (zodat je 4 broodjes krijgt). Snijd ze open en rooster ze in een droge koekenpan aan de snijkant tot ze mooi goudbruin zijn.

  3. Meng in een kommetje de mayonaise met de sriracha saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Haal de munt en korianderblaadjes van de takjes.

  4. Snijd de komkommer in plakjes. Meng de rijstazijn met 1 eetlepel honing in een kommetje, breng op smaak met wat peper en zout. Leg de plakjes komkommerer in. Laat tot gebruik staan.

  5. Besmeer de onderste helft van de stokbroodjes met de Sriracha mayonaise. Snijd de speklapjes in kleinere stukjes, en leg ze op de mayonaise, leg de zoetzure komkommer en julienne wortel er tussen, garneer met verse kruiden en leg de bovenste helft van de stokbroodjes er op.

Banh mi sandwich
Banh mi sandwich

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (11 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Wortel Aziatische recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in