Kerriesoep met prei
Zin in een lekkere soep? Dan is deze kerriesoep met prei en kip misschien iets voor jou. Wij zijn opgegroeid met zondag soepdag. Ieder weekend aten we soep met een lekker vers stokbrood. Die traditie houden we er graag in en ook wij eten minimaal 1 keer per week verse soep. Vroeger stond er vaak tomaten-, kippen- of groentesoep op het menu. Maar het is juist leuk om er volop mee te variëren. Deze kerriesoep is er eentje om te onthouden.
Lekker met gepocheerde kip, en als je ‘m liever vega wil houden, voeg je verse venkel of gebakken paddenstoelen toe.
Prei schoonmaken doe je zo
Nog een kleine tip voor het schoonmaken van de prei; gebruik een scherp mes en snijd hem in de lengte helemaal in repen, maar laat het uiteinde eraan. Zo kan je het zand er gemakkelijk tussenuit spoelen, voordat je hem verder in stukken snijdt. Handig toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- 1 ltr kippenbouillon
- 100 ml room
- 1 el kerriepoeder
- Peper en zout
Lekker met
- vers stokbrood
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pocheer de kip gaar in de kippenbouillon. Trek de kipfilets met een vork uit elkaar en leg de kip apart. Laat de bouillon afkoelen.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in de lengte in repen en spoel hem schoon onder de kraan. Ik gebruik hiervoor een koksmes, deze heeft een scherpe punt. Snijd de prei vervolgens in stukken.
Verhit de boter in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de bloem toe en gaar dit gedurende 5 minuten mee op een laag vuur.
Voeg de koude bouillon toe en klop er met een garde een gladde soep van. Voeg 3/4 van de prei toe en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de room toe. Breng de kerriesoep op smaak met peper en zout.
Voeg de kip en de resterende prei bij de soep en laat de soep nog 5 minuten garen. Serveer in kommen. Lekker met vers stokbrood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in