Aziatische wraps

Oosterse wraps

Zin in wraps maar wil je een keertje wat anders? Probeer dan deze Oosterse wraps met veel groente eens. Lekker, snel klaar en gezond! Als we voor wraps gaan, kiezen we meestal voor de Mexicaanse met kip en bonen. We maken dit Aziatische wrap recept ook met kip maar dan met kipgehakt. Wat we op smaak brengen met Kikkoman sojasaus, sambal, knoflook, gember, uien en mirin. Een hele lekkere smaakcombinatie. Kikkoman sojasaus heeft van zichzelf al zoveel smaak dat je verder helemaal geen zout nodig hebt. We gebruiken nu het flesje met de rode dop, maar er is ook een glutenvrije variant (blauwe dop) en eentje met minder zout (groene dop). De licht pittige sriracha dip met honing maakt het helemaal af! Wil jij dit eten? Zet dan alle ingrediënten met 1 druk op de knop op je boodschappenlijstje.

komkommersalade met azijn
Aziatische wraps

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 volkoren wraps
  • 300 gr kipgehakt
  • 500 gr wokgroente (prei, wortel, kool taugé)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • Sap van een limoen
  • 3 el Kikkoman sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1 el mirin
  • Zonnebloemolie

Sriracha dip

  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Kneepje honing
  • 2 tl sriracha saus

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de gember fijn. Fruit dit aan in iets olie. Voeg het kipgehakt toe en bak dit rondom bruin. Voeg de Kikkoman sojasaus, de mirin, de sambal en het sap van een limoen toe en roer om.

  2. Voeg de wokgroenten toe en wok deze beetgaar. Voeg naar wens nog een extra scheutje sojasaus toe. Verwarm de wraps in een droge koekenpan (of magnetron). Vul de wraps met het gehaktmengsel. Garneer eventueel met lente ui en koriander.

  3. Maak een snelle dipsaus van de Griekse yoghurt, mayonaise, Sriracha en honing. Serveer de Oosterse wraps met de dipsaus en zoetzure komkommer. 

aziatsche wraps
oosterse wraps

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in