
Kerriesoep met prei
Zin in een lekkere soep? Dan is deze kerriesoep met prei en kip misschien iets voor jou. Wij zijn opgegroeid met zondag soepdag. Ieder weekend aten we soep met een lekker vers stokbrood. Die traditie houden we er graag in en ook wij eten minimaal 1 keer per week verse soep. Vroeger stond er vaak tomaten-, kippen- of groentesoep op het menu. Maar het is juist leuk om er volop mee te variëren. Deze kerriesoep is er eentje om te onthouden. Lekker met gepocheerde kip en prei. Alle boodschappen haal je voordelig bij Jumbo. Nog een kleine tip voor het schoonmaken van de prei; gebruik een scherp mes (bijvoorbeeld het koksmes van Kuhn Rikon, deze kan je bij Jumbo voor slechts 1,- en een volle spaarkaart kopen) en snijd hem in de lengte helemaal in repen, maar laat het uiteinde eraan. Zo kan je het zand er gemakkelijk tussenuit spoelen, voordat je hem verder in stukken snijdt. Handig toch?
Bestel je boodschappen online
Alle ingrediënten voor deze preisoep kan je met 1 druk op de knop in je digitale boodschappenmandje van Jumbo doen.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kipfilets
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei (Tip: bij Jumbo Altijd lage prijs!)
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- 1 ltr kippenbouillon
- 100 ml room
- 1 el kerriepoeder
- Peper en zout
Lekker met
- vers stokbrood
Zo maak je het
Pocheer de kip gaar in de kippenbouillon. Trek de kipfilets met een vork uit elkaar en leg de kip apart. Laat de bouillon afkoelen.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in de lengte in repen en spoel hem schoon onder de kraan. Ik gebruik hiervoor een koksmes, deze heeft een scherpe punt. Snijd de prei vervolgens in stukken.
Verhit de boter in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de bloem toe en gaar dit gedurende 5 minuten mee op een laag vuur.
Voeg de koude bouillon toe en klop er met een garde een gladde soep van. Voeg 3/4 van de prei toe en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de room toe. Breng de kerriesoep op smaak met peper en zout.
Voeg de kip en de resterende prei bij de soep en laat de soep nog 5 minuten garen. Serveer in kommen. Lekker met vers stokbrood van Jumbo.


Dit bericht is in samenwerking met Jumbo, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan