
Arroz con leche met sinaasappel
Zin in een lekker makkelijk toetje? Dan is dit recept voor Arroz con leche misschien iets voor jou. Het staat in Spanje en Portugal bijna altijd op de kaart. Maar eigenlijk vind je in alle mediterrane landen allerlei variaties op dit rijstgerecht. In Nederland kennen we het als rijstepap, misschien heb je het vroeger wel eens gegeten? Dit recept is snel klaar en smaakt heerlijk in combinatie met sinaasappel. Wij gebruikten er van die mooie bloedsinaasappels voor., maar als je die niet kan vinden, dan kan je ook de gewone nemen. Wanneer je de rijst kookt lijkt het alsof je veel te veel vocht overhoud, maar tijdens het afkoelen stijft de pap helemaal op en houd je een lekkere romige rijst over. De smaak te pakken? Kijk hier voor nog meer lekkere toetjes recepten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 125 gr dessertrijst
- 500 ml melk
- 125 ml slagroom
- 100 ml sinaasappelsap
- 1 sinaasappel (of bloedsinaasappels)
- 60 gr suiker
- 4 el ahornsiroop
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje
- 2 el nougatine
Zo maak je het
Breng in een pan de melk met de slagroom aan de kook en roer de rijst met de sinaasappelsap van 1 sinaasappel, vanillemerg en suiker erdoor. Steek het kaneelstokje erin. Kook de rijst in 12 minuten op laag vuur gaar, roer regelmatig door.
Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig zodat er geen vel op komt. Schep de lauwe rijst in vier glazen. Zet de glazen in de koelkast en laat de rijst koud worden.
Snijd de schil van de sinaasappel en snijd in parten en schijfjes. Garneer de rijst met de sinaasappel en wat nougatine en schenk per glas een eetlepel ahornsiroop over de rijst.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan