Arroz con leche

Arroz con leche met sinaasappel

Zin in een lekker makkelijk toetje? Dan is dit recept voor Arroz con leche misschien iets voor jou. Het staat in Spanje en Portugal bijna altijd op de kaart. Maar eigenlijk vind je in alle mediterrane landen allerlei variaties op dit rijstgerecht. In Nederland kennen we het als rijstepap, misschien heb je het vroeger wel eens gegeten? Dit recept is snel klaar en smaakt heerlijk in combinatie met sinaasappel. Wij gebruikten er van die mooie bloedsinaasappels voor., maar als je die niet kan vinden, dan kan je ook de gewone nemen. Wanneer je de rijst kookt lijkt het alsof je veel te veel vocht overhoud, maar tijdens het afkoelen stijft de pap helemaal op en houd je een lekkere romige rijst over. De smaak te pakken? Kijk hier voor nog meer lekkere toetjes recepten.

Arroz con leche
Arroz con leche
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 gr dessertrijst
  • 500 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel (of bloedsinaasappels)
  • 60 gr suiker
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • 2 el nougatine
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Breng in een pan de melk met de slagroom aan de kook en roer de rijst met de sinaasappelsap van 1 sinaasappel, vanillemerg en suiker erdoor. Steek het kaneelstokje erin. Kook de rijst in 12 minuten op laag vuur gaar, roer regelmatig door.

  2. Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig zodat er geen vel op komt. Schep de lauwe rijst in vier glazen. Zet de glazen in de koelkast en laat de rijst koud worden.

  3. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd in parten en schijfjes. Garneer de rijst met de sinaasappel en wat nougatine en schenk per glas een eetlepel ahornsiroop over de rijst.

Arroz con leche
Arroz con leche

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in