Breekbrood met kaas en uien
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 brood van 30 cm
- 550 gr bloem
- 360 ml lauwarm water
- 9 gr gedroogde gist
- 3 uien
- 150 gr geraspte kaas
- 1 el suiker
- 10 gr zout
- 2 tl venkelzaad
- Peper en zout
- 2 el olijfolie
Materiaal
- Bakvorm 20 x 30 cm, ingevet met boter
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de bloem, gist, suiker, zout, 360 milliliter lauwwarm water en olie in een mengkom tot een samenhangend deeg. Leg er een vochtige theedoek over en laat 1 uur op een warme plek rijzen tot het deeg zich heeft verdubbeld.
Haal de schil van de uien en snijd ze in ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de uien in 15 minuten rondom bruin. Breng ze op smaak met peper en zout.
Haal het deeg uit de mengkom. Rol het, op een met bloem licht bestoven werkvlak, uit tot een rechthoek van ongeveer 3-4 millimeter dik. Verdeel de uiringen er over en bestrooi met de geraspte kaas en het venkelzaad. Vouw het deeg dicht, zodat de vulling er niet uit kan en rol uit tot rechthoek van 20 x 30 centimeter.
Snijd het deeg in 8 gelijke stukken (van ongeveer 3,5 centimeter). Zet ze met de snijkant naar boven, tegen elkaar aan, in de bakvorm. Leg er een vochtige theedoek over en laat opnieuw 20 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Bak het preekbrood gedurende 25-30 minuten af in de oven tot het goudbruin is. Lekker met een lik roomboter.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in