Noedels met crispy tofu
Laat je tofu ook altijd links liggen omdat je niet heel gelukkig wordt van die zompige stukjes? Dan moet je dit recept voor crispy tofu echt even proberen. Want wedden dat je het op deze manier wel lekker vindt? Wij worden ook niet warm van die kleffe blokjes, maar krokant gebakken is het mega lekker op een broodje, in een salade of over de noedels. Hoe je dat doet? We leggen het je uit. Om de blokjes zo knapperig te krijgen is het belangrijk om het vocht waar de tofu in ligt, er uit te persen (in het recept lees je precies hoe je dat doet, dit duurt 30 minuten – maar daar hoef je niet naast te gaan staan natuurlijk). Daarna snijd je de tofu in blokjes, haal je ze door de maïzena en bak je ze heerlijk krokant in wat olie. We maken er een lekker sticky saus bij van Kikkoman sojasaus en honing. Dit is dé manier om perfecte crispy tofu te maken. Wij combineren het met dikke udon noedels, sperzieboontjes en edamameboontjes. Lekker!
Met de rode dop
Kikkoman sojasaus heeft van zichzelf al zoveel smaak en aroma dat je verder niet zoveel nodig hebt. Een scheutje door de soep, als dressing in een salade of gebruik het in een marinade voor kip of zalm. Het is echt een heel veelzijdig product. De bekendste is de versie met de rode dop. Maar in de supermarkt vind je ook een versie met een groene dop (less salt) en eentje met een blauwe dop (deze is glutenvrij). Het is dé smaakmaker voor heel veel lekkere Aziatische recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 blokken tofu (à 375 gr)
- 450 gr udon wok noedels
- 200 gr sperziebonen
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 cm gember
- 200 gr edamameboontjes
- 2 el maizena
- 90 ml Kikkoman sojasaus
- 6 el honing
- 2 el sesamzaadjes
- 1 takje munt
- 3 takjes basilicum
- (Zonnebloem)olie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de tofu uit de verpakking. Leg 3 vellen keukenpapier op een bord. Leg de tofu er op en leg daar weer een aantal keukenpapiervellen op. Leg daar dan een paar zware kookboeken of pan op en laat 30 minuten staan.
Haal de schil van de knoflook en hak fijn. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd in ringetjes. Maak de gember schoon en hak fijn.
Maak de sperziebonen schoon en kook 4-6 minuten in ruim kokend gezouten water beetgaar.
Kook of wok de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de tofu in blokjes. Schud de maizena op een bord en haal de blokjes door de maizena, zorg dat ze rondom bedekt zijn.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg een flinke scheut (zonnebloem)olie toe en bak de tofu in een enkele laag in 5-6 minuten rondom bruin. Herhaal tot dat alle blokjes rondom bruin gebakken zijn. Doe alle blokjes terug in de pan. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en wok 1 minuut. Haal de pan van het vuur, Schenk de sojasaus en honing er bij en schep goed om.
Haal de basilicum en muntblaadjes van de takjes. Verdeel de noedels over de borden. Leg de sperziebonen, edamame boontjes en sticky tofu erbij. Bestrooi met de verse kruiden en sesamzaadjes.
Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in