Omelet maken

Omelet met zalm

Lekker een omelet met zalm! Houd jij ook zo van buiten eten? Zodra de zon zich weer laat zien, dekken we maar al te graag de tafel buiten (superhandig ook met een peuter die wel eens het één en ander van zijn bord gooit, maar dat terzijde). Niet alleen de plek waar we eten verandert zodra het kwik stijgt, maar ook wat er op ons bord ligt verschilt per seizoen. In de winter eten we graag stevige kost; stamppotten, dikke soepen en ovenschotels, in de lente en zomer mag het weer een stukje lichter zoals een salade of een omelet met zalm. Lekkere frisse smaken, die horen bij de lente. En heb je geen tuin, dan neem je deze gevulde omelet gewoon mee naar het park. Ook leuk!

Buiten koken

Nog leuker is het om je hele hebben en houden naar buiten te verplaatsen en ook buiten te koken. Dan kan je de verse kruiden rechtstreeks uit de tuin plukken. Met een buitenkeuken (is toch de droom van iedere foodie?) is dit zo gepiept. Maar voor deze omelet met zalm heb je slechts één pitje nodig dus dit is ook prima voer voor op de camping. We bakten de omelet in de Easy Basic Ceramic koekenpan (30 cm) van BK. Deze pan is heel handig voor buiten koken want hij is licht en geschikt voor meerdere warmtebronnen. Zo kan je er mee koken op gas maar ook elektrisch. De pan warmt heel snel op, heeft een krasvaste coating en is PFAS vrij. En ook fijn, hij is gemakkelijk schoon te maken.

Omelet recept
omelet recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 5 eieren
  • 100 gr baby spinazie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 el roomkaas
  • Scheutje melk
  • 5 gr verse bieslook
  • 5 gr verse dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • brood

Zo maak je het

  1. Kluts de eieren los met een scheutje melk. En breng het op smaak met peper en zout.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de Easy Basic Ceramic koekenpan in iets olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak deze kort mee.

  3. Giet de eieren in de pan en bak de omelet totdat de bovenkant gestold is. Keer hem om en bak de andere zijde ook nog 2 minuutjes.

  4. Hak de groene kruiden grof. Leg de omelet op een bord en besmeer met roomkaas. Verdeel de zalm hier overheen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groene kruiden en eventueel wat overgebleven spinazie over de omelet. Serveer meteen. Of rol hem op en bewaar de omelet tot gebruik in de koelkast.

Omelet met zalm
Omelet maken

Dit bericht is in samenwerking met BK, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Omelet recepten Snelle recepten Ei Spinazie Zalm Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Pasen Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in