Ganache taart
Hou je van bitter of zoet? Van licht of van donker? Of verschilt dat per moment? We hebben het over koffie. Onze grote liefde! Wij drinken al vrij lang koffie en weten daarom ook precies wat we lekker vinden. En dat is niet met één antwoord te vangen. In de ochtend verlangen we naar een donker gebrande koffie, met chocolade tinten. Soms met havermelk, maar meestal zonder. In de middag vinden we een licht gebrande boon juist lekker. Ook in recepten vinden we koffie heerlijk. Zoals in deze ganachetaart met koffieroom. Echt hemels!
2 kopjes tegelijk
Met de L’OR Barista XXL capsules maak je met 1 druk op de knop één extra grote kop koffie of zet twee kopjes tegelijkertijd. Ja dat kan allemaal. De machine herkent de capsule en past zelf de juiste hoeveelheid water aan. In dit recept gaat een L’OR Barista Extra Long XXL capsule. Deze koffie is lichtgebrand waardoor een donkere smaak van chocolade en noten ontstaat. Echt heel lekker in deze romige ganachetaart. Serveer er een L’OR espresso naast en je hebt de ultieme afsluiter van een diner. Het is een machtig taartje, maar we weten zeker dat je de verleiding niet kan weerstaan.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 - 10 personen
- 250 gr bloem
- 50 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 150 gr koude roomboter in blokjes
- Snuf zout
Chocolade koffie ganache
- 220 ml slagroom
- 40 ml koffie (L'OR Barista Extra Long XXL)
- 250 gr pure chocolade
- 50 gr roomboter (kamertemperatuur)
Koffieroom
- 80 ml koffie (L'OR Barista Extra Long XXL)
- 80 gr suiker
- 200 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- 40 gr pure chocolade
Materiaal
- Lage taartvorm 25 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem met het ei, de suiker, een snuf zout en de koude boter (in blokjes) in de kom van je keukenmachine. Kneed er een soepel deeg van. Is het deeg te droog, voeg dan een el ijskoud water toe. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Vet de vorm in. Rol het deeg uit en verdeel dit over de vorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Leg een vel bakpapier in de vorm en leg hier wat bakbonen op (rijst kan ook). Je gaat de bodem namelijk blind bakken. Bak de bodem in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Zet een dubbele lungo met de L’OR Barista Extra Long XXL capsule.
Hak de chocolade grof en doe in een kom. Verwarm 220 ml slagroom met 40 ml koffie in een steelpan. Giet de hete room op de chocolade. Voeg de roomboter toe en laat even staan. Roer om tot je een egale ganache hebt. Giet de ganache op de taartbodem. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Doe 80 ml koffie samen met 80 gr suiker in een steelpan en laat dit ongeveer 4 minuten zachtjes koken totdat je een siroop hebt. Laat de siroop afkoelen. Klop de slagroom op met een zakje slagroomversteviger en 3 el van de siroop.
Verdeel de koffieroom over de ganachetaart. Garneer met chocolade schaafsel. Dit kan je zelf maken door met een scherp mes over een reep te schaven. Serveer meteen of bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.
Dit bericht is in samenwerking met L’OR, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in