pindasoep

Pindasoep met kokosmelk

Ben je fan van pindasaus en pindakaas? Dan is dit je “go to recept” voor een doordeweekse avond. Je maakt deze snelle vegetarische pindasoep van pindakaas en kokosmelk. Extra fijn hij staat in 20 minuten bij jou op tafel! Je kunt de soep aankleden met zoveel groenten als je wilt. Kies voor lekkere knapperige groenten, ze maken de pindasoep namelijk minder machtig. Wij kozen voor taugé, plakjes komkommer, reepjes paprika’s en courgetti. Heb je geen tijd dan zijn julienne gesneden groenten (wortel en biet) samen met taugé jouw perfecte match. In het recept koken we de noedels apart, van noedels komt veel zetmeel en dan ziet je soep er minder mooi uit. Ben je in tijdnood, dan kun je de noedels ook de soep koken. De soep is ook heel lekker met stukjes gebakken kip of met blokjes tofu. Bekijk hier al onze andere soeprecepten voor nog meer inspiratie.
ingredient lente ui
pindasoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 90 gr noedels (bijvoorbeeld soba of udon noedels)
  • 100 gr tauge
  • 1 paprika (rood of groen)
  • 100 gr courgetti
  • 0,5 komkommer
  • 2 bosuien
  • 200 ml kokosmelk
  • 1,3 ltr groentebouillon
  • 350 gr pindakaas
  • 35 ml ketjap manis
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de bouillon in een soeppan. Schenk de kokosmelk en ketjap manis er bij en voeg de pindakaas toe, klop met een garde tot er een gladde soep ontstaat. Laat op laag vuur 10-12 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Halveer de paprika, haal de zaadlijst er uit en snijd in dunne reepjes. Hak de bosuien in ringetjes.

  3. Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking in een aparte pan.

  4. Schenk de pindasoep in de borden of kommen. Verdeel de noedels er over. Garneer met de plakjes komkommer, reepjes paprika, courgetti en taugé. Bestrooi met de bosuitjes.

pindasoep
pindasoep

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (72 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Camping Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Noten recepten Aziatische recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht Lunch Soepen Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in