Pindasoep met kokosmelk
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 90 gr noedels (bijvoorbeeld soba of udon noedels)
- 100 gr tauge
- 1 paprika (rood of groen)
- 100 gr courgetti
- 0,5 komkommer
- 2 bosuien
- 200 ml kokosmelk
- 1,3 ltr groentebouillon
- 350 gr pindakaas
- 35 ml ketjap manis
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de bouillon in een soeppan. Schenk de kokosmelk en ketjap manis er bij en voeg de pindakaas toe, klop met een garde tot er een gladde soep ontstaat. Laat op laag vuur 10-12 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Halveer de paprika, haal de zaadlijst er uit en snijd in dunne reepjes. Hak de bosuien in ringetjes.
Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking in een aparte pan.
Schenk de pindasoep in de borden of kommen. Verdeel de noedels er over. Garneer met de plakjes komkommer, reepjes paprika, courgetti en taugé. Bestrooi met de bosuitjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.