
Millionaires shortbread met karamel



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 16 st.
- 397 ml gecondenseerde melk (blik)
- 325 gr roomboter
- 250 gr bloem
- 75 gr witte basterdsuiker
- 100 gr kristalsuiker
- 200 gr pure chocolade
- 30 gr witte chocolade??
- 150 gr pecannoten
- 1 tl zout
Materiaal
- Brownie vorm, 28x18cm, ingevet met boter en bekleed met bakpapier
Zo maak je het
Zet het ongeopende blikje gecondenseerde melk in een pan en voeg zo veel water toe dat het blikje onder staat. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. Controleer af en toe of er nog voldoende water in de pan zit. Als er te weinig water in de pan staat kan het blikje ontploffen. Haal het blikje met de tang uit de pan en laat in 30 minuten afkoelen. Je kunt dit ook op een andere dag doen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
Doe de bloem met de basterdsuiker in de kom van een keukenmachine. Snijd 175 gram boter in blokjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Zet de keukenmachine aan en hak tot er een kruimelig deeg ontstaat. Haal uit de keukenmachine en verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak de bodem in 25-30 minuten lichtbruin.
Smelt het restant boter in een steelpan, schep de gekaramelliseerde gecondenseerde melk erbij en kristalsuiker er bij en verhit al roerende tot een gladde karamel. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Roer het zout en de pecannoten door de karamel en schenk over de bodem, laat minimaal 15 minuten in de koelkast afkoelen.
Breek de chocolade in stukjes en laat de chocolade au bain-marie smelten. Wil je ook een leuk marmereffect? Laat dan in een aparte kom ook de witte chocolade smelten. Schenk de chocolade over de karamel, schep klein beetjes witte chocolade in de bruine chocolade en maak met een mes of sateprikker swirl bewegingen in de chocolade. Laat 30 minuten afkoelen. Zet de bakvorm in de koelkast en laat volledig afkoelen tot je er stukjes van snijdt.
Snijd in 16 vierkantjes (van 5×5 centimeter). Bewaar de stukjes millionaires shortbread in de koelkast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan