Rosti koekjes

Rösti rondjes met opgeklopte feta

Zelf rösti maken is heel leuk om te doen. Je kan het serveren als bijgerecht bij het avondeten, maar ook als lunch of als borrelhap. Je kan voor dit recept, kant en klare rösti rondjes kopen, maar zelf maken is net zo makkelijk én veel lekkerder. Het wordt gemaakt van aardappels en uien wat je in grove stukken raspt. Dan kan je er van alles opdoen wat je lekker vindt, een beetje zure room en zalm of zoals wij nu gedaan hebben opgeklopte feta en chorizo. Echt heel lekker! Trek de fles maar vast open.

 

ingredient aardappel en ui
Rosti koekjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr kruimige aardappels
  • 4 uien
  • 20 gr rucola
  • 2 gegrilde paprika's (uit pot )
  • 100 gr chorizo
  • 2 eieren
  • 100 gr feta
  • 200 gr zure room
  • 4-6 olijven
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de opgeklopte feta. Doe de feta in een mengkom, voeg de zure room toe en mix met een mixer tot een luchtig mengsel.

  2. Hak de gegrilde paprika’s in stukken. Haal het velletje van de chorizo, snijd in blokjes en bak dit krokant in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukken keukenpapier.

  3. Klop de eieren los in een kom. Schil de aardappelen en rasp dit met een grove rasp. Haal de schil van de uien en rasp ze. Meng de aardappels en uien door elkaar. Knijp het vocht uit het aardappelmengsel en meng het daarna met het losgeklopte ei.

  4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 4 hoopjes in de pan (van ongeveer 8 centimeter) en druk ze met de achterkant van een lepel goed aan. Bak de koekjes op een middelhoog vuur ongeveer 5-6 minuten. Keer ze om en bak nog eens 2-3 minuten, laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak zo ook de rest van de koekjes.

  5. Leg de rösti rondjes op een schaal, verdeel de opgeklopte feta er over. Leg wat stukjes paprika er op en bestrooi met de chorizo. Garneer met wat rucola en olijven. Tot slot een drizzle van je favoriete olijfolie.

ingredient aardappelen
Rosti koekjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in