Aardbeiencake
Aardbeiencake, wie is er niet dol op. Dit is echt zo’n go-to bakrecept waar je iedereen blij mee maakt. Ons tenminste wel. En het leuke is, deze aardbeiencake is heel makkelijk om te maken. Ben jij ook fan van makkelijke bakrecepten? Dan is dit een perfect recept voor jou. De aardbeiencake heb je in nog geen 15 minuten gemaakt. Daarna kan hij al de oven in en binnen een uur kun jij je gasten trakteren op een heerlijk stukje homemade aardbeiencake.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 10 pers.
- 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gr witte basterdsuiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 100 gr Griekse yoghurt
- 400 gr aardbeien
- Snuf zout
Garneer met
- Poedersuiker
- Slagroom
Materiaal
- Taartvorm 24 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de boter en witte basterdsuiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en mix nogmaals. Voeg pas een nieuw ei toe, zodra het vorige is opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Mix nog even kort. Tot slot mag de Griekse yoghurt door het cakebeslag worden gemengd. Mix nogmaals kort.
Was en halveer de aardbeien. Spatel de aardbeien voorzichtig door het beslag.
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet het met een bakspray (of stuk boter) goed in. Giet het beslag in de vorm. Bak de cakebodem in ongeveer 45 minuten mooi bruin. Pak een satéprikker en prik ermee in de bodem. Komt het er schoon en droog uit, dan is de bodem gaar. Laat de cake op een taartrooster afkoelen
Garneer de aardbeiencake met poedersuiker en/of slagroom.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in