Aardbeiencake recept

Aardbeiencake

Aardbeiencake, wie is er niet dol op. Dit is echt zo’n go-to bakrecept waar je iedereen blij mee maakt. Ons tenminste wel. En het leuke is, deze aardbeiencake is heel makkelijk om te maken. Ben jij ook fan van makkelijke bakrecepten? Dan is dit een perfect recept voor jou. De aardbeiencake heb je in nog geen 15 minuten gemaakt. Daarna kan hij al de oven in en binnen een uur kun jij je gasten trakteren op een heerlijk stukje homemade aardbeiencake.

Ingredient aardbei
Aardbeiencake recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 10 pers.

  • 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 400 gr aardbeien
  • Snuf zout

Garneer met

  • Poedersuiker
  • Slagroom

Materiaal

  • Taartvorm 24 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Mix de boter en witte basterdsuiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en mix nogmaals. Voeg pas een nieuw ei toe, zodra het vorige is opgenomen.

  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Mix nog even kort. Tot slot mag de Griekse yoghurt door het cakebeslag worden gemengd. Mix nogmaals kort.

  4. Was en halveer de aardbeien. Spatel de aardbeien voorzichtig door het beslag.

  5. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet het met een bakspray (of stuk boter) goed in. Giet het beslag in de vorm. Bak de cakebodem in ongeveer 45 minuten mooi bruin. Pak een satéprikker en prik ermee in de bodem. Komt het er schoon en droog uit, dan is de bodem gaar. Laat de cake op een taartrooster afkoelen

  6. Garneer de aardbeiencake met poedersuiker en/of slagroom.

Recept aardbeiencake
Aardbeiencake maken

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (72 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cake recepten High tea Aardbei Hollandse recepten Moederdag Pasen Vaderdag Valentijn Lente recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in