Tortellini met pesto
Zet deze tortellini maar vast op je favorieten lijstje! Pasta met kaasvulling, pesto van de lekkerste tomaten en burrata. Veel meer uitleg heb je dan niet nodig toch? Het recept is super simpel. Het is niet meer dan een kwestie van pasta koken, mengen met pesto, wat extra tomaten snijden en dan aftoppen met lekker veel burrata. En die rode pesto, die komt gewoon uit een potje (zelf maken kan ook). Altijd handig om in huis te hebben, want dan kan je in een handomdraai deze pastasalade maken. Lekker als lichte avondmaaltijd, als lunch of als bijgerecht voor bij de BBQ.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 440 gr tortellini met kaas
- 250 gr cherrytomaten
- 4 trostomaten
- 1 rode ui
- 2 bollen burrata
- 100 gr groene olijven
- 5 el rode pesto (wij gebruiken Mutti)
- 40 gr pijnboompitten
- 15 gr verse basilicum
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de tortellini gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en doe in een schaal. Voeg de pesto toe en meng door elkaar.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Halveer de cherrytomaten, snijd de tomaten in plakjes, de rode ui in halve ringen, de olijven in plakjes. Voeg dit bij de tortellini. Meng door elkaar. Verdeel de pasta over 4 borden.
Verdeel de burrata over de salade. Garneer met verse basilicum en pijnboompitten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in