Puddingbroodjes
Vroeger mochten we elke zaterdag iets lekkers uitzoeken bij de bakker! Een pizzabroodje, kaascroissant of puddingbroodje! Zo lekker en helemaal niet ingewikkeld om zelf te maken. Je hebt de ingrediënten vast in huis! Het enige wat je nodig hebt zijn witte puntjes, eieren, suiker en melk. Puddingbroodjes zelf maken is superleuk om te doen in het weekend. En natuurlijk tussendoor snoepen van de zelfgemaakte banketbakkersroom, heerlijk! Met dit puddingbroodjes recept moet het lukken!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 st.
- 4 witte puntjes
- 3 eidooiers
- 50 gr suiker
- 25 gr maïzena
- 300 ml melk
- 1 tl vanille extract
- poedersuiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Klop de eidooiers met de suiker, de maïzena en een scheutje melk glad.
Verwarm de resterende melk met het vanille extract in een pannetje.
Giet de warme melk al kloppend met een garde bij de eidooiers.
Doe het mengsel terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. In een paar minuten wordt de banketbakkersroom dik. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Doe de gele room in een bakje, dek het af met vershoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met kartelmondje.
Snijd het broodje over de lengte in. Spuit met zigzaggende beweging de gele room over het broodje.
Garneer de puddingbroodjes met poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in