Japanse plaattaart met tonijn
We gaan op de Japanse tour vandaag. Met een klein westers tintje. Ik heb namelijk het recept voor een Japanse plaattaart met tonijn voor jullie. Klinkt bijzonder he? Dat is het ook wel. Deze taart zou je prima tijdens een luxe lunch kunnen serveren, als voorgerecht, in stukken als hapje, of gewoon als avondeten op een doordeweekse dag. Ik gebruik tonijn tataki, dat is rauwe tonijn dat ik kort grill. Dat maakt het een lekker licht plaattaartje. Glaasje wit erbij en niets meer aan doen.
Je kan deze plaattaart ook met zalm maken. Minstens zo lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 2 - 3 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 200 gr crème fraîche
- 250 gr verse tonijn
- 2 el sesamzaadjes
- 30 gr rucola
- 1 avocado
- 4 st. mini komkommers
- 125 gr edamame (uit stazak)
- 1 lente ui
- 1 tl wasabi pasta
- 2 el sojasaus
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte).
Meng de créme fraîche met de wasabi en de sojasaus. Rol het bladerdeeg uit. Keep met een mes randen in het bladerdeeg (Snijd niet helemaal door) en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Besmeer met de helft van de créme fraîche. Bestrijk de randjes eventueel met wat losgeklopt eigeel of een beetje melk. Plaats de taart in de oven en bak deze in 20 – 25 minuten goudbruin.
Breng de tonijn op smaak met peper en zout. Bestrijk hem met 1 el sojasaus en olijfolie en haal hem door het sesamzaad. Bak de tonijn rondom kort aan. Het is de bedoeling dat alleen de buitenkant dicht schroeit en de binnenkant rauw blijft. Snijd de tonijn in plakjes.
Snijd de avocado en de komkommers in plakjes en de lente ui in ringen. Haal de plaattaart uit de oven. Verdeel de rucola, de tonijn tataki, de komkommer, de avocado en de edamame over de taart.
Garneer de Japanse plaattaart met de overgebleven créme fraîche en de fijngesneden lente ui.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.