Tonijn lasagne
Deze tonijn lasagne is een heerlijke variatie op de klassieke lasagne. In plaats van gehakt voegen we tonijn toe. Superlekker en weer eens iets anders dan de klassieke lasagne bolognese. Tonijn lasagne maken is heel eenvoudig. Onze tip voor het maken van de perfecte lasagne: gebruik verse lasagne bladen. Dit werkt heel makkelijk, het is lekkerder en je lasagne is sneller klaar. Naast tonijn voegen we ook courgette toe. Maar je zou ook spinazie kunnen kiezen of een andere groente die je lekker vindt.
De beste tomatensaus
De basis van deze lasagne met tonijn bestaat natuurlijk uit tomatensaus. Die maken we op basis van de Passata van Mutti. Dit zijn gezeefde tomaten. Ben jij al bekend met de producten van Mutti? Wij zijn al jarenlang fan en hebben steevast de tomatenpuree, blokjes (Polpa) en Passata in onze voorraadkast staan. De tomaten van Mutti komen voor de volle 100% uit Italië en groeien daar heerlijk onder de Italiaanse zon, en dus niet in een kas. We hebben al heel veel verschillende tomatenproducten getest. Vaak zijn tomaten uit blik of Passata een beetje waterig of smaakloos, maar dat is bij Mutti niet het geval. Dit komt doordat de tomaten vers van het land binnen 24 uur worden verwerkt. Zo blijft de heerlijke, pure tomatensmaak behouden. Dit zie je ook terug in de dieprode kleur. De tomaten worden volledig machinaal geoogst waardoor de arbeidsomstandigheden goed zijn. Er wordt dus rekening gehouden met mens én natuur. De Passata in deze tonijn lasagne brengen we op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Meer heb je niet nodig!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 6 verse lasagnebladen
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 250 gr cherrytomaten
- 720 ml Mutti Passata
- 3 blikjes tonijn (a 160 gr)
- 250 gr ricotta
- 100 gr geraspte mozzarella
- 3 tl Italiaanse kruiden
- 2 takjes verse basilicum (evt. )
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Snijd de courgette in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten.
Voeg de courgette bij de ui en bak dit mee.
Laat de tonijn goed uitlekken en voeg dit bij de courgette. Voeg de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen.
Neem een grote ovenschaal. Verdeel een laagje van de saus over de schaal. Leg hier 2 lasagnebladen op. Verdeel een laag saus over de bladen. Voeg nu een paar lepels ricotta en de helft van de tomaten toe. Dek af met een laag lasagnebladen en herhaal de voorgaande stappen. Eindig met een laag saus. Verdeel over de bovenkant nog een paar lepels ricotta en strooi de geraspte mozzarella er overheen.
Bak de lasagne met tonijn in ongeveer 25 – 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Garneer eventueel met verse basilicum.
Dit bericht is in samenwerking met Mutti. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in