
Boerenkool risotto
Deze boerenkool risotto is lekker winters. Boerenkool is volop in het seizoen en daar moet je gebruik van maken. En dat hoeft echt niet alleen door de stamppot. Boerenkool en risotto is een gouden combinatie. De taleggio kaas maakt het net even extra speciaal. En de gehakte walnoten geven net die fijne crunch aan dit gerecht. Ben je geen boerenkool fan? Je kunt ook spinazie gebruiken in dit recept. Maar echt waar, deze boerenkool risotto is het proberen waard hoor! Ben je benieuwd naar onze andere risotto recepten? Die vind je hier!
Wil je liever risotto maken zonder alcohol? Voeg dan wat extra bouillon toe i.p.v. wijn



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 pers.
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr risotto rijst
- 1,5 dl witte wijn
- 1 l (kippen)bouillon
- 25 gr roomboter
- 30 gr Parmezaan
- 150 gr boerenkool
- Sap en rasp van 1 citroen
- 100 gr Taleggio
- 50 gr walnoten
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie.
Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe. Roer het geheel 2 minuten door totdat de korrels glazig zien. Voeg de boerenkool toe en schep dit kort om. Blus het af met de witte wijn en blijf roeren totdat al het vocht opgenomen is.
Voeg beetje bij de beetje de warme bouillon toe. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot al het vocht verdwenen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.
Voeg de geraspte Parmezaan en de roomboter toe. Breng de risotto op smaak met het sap en de rasp van een citroen en peper en zout.
De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.
Garneer de risotto met in dunne plakjes gesneden Taleggio en gehakte walnoten.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan