![Boerenkool risotto](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/11/Boerenkool-risotto-1-1.jpg)
Boerenkool risotto
Deze boerenkool risotto is lekker winters. Boerenkool is volop in het seizoen en daar moet je gebruik van maken. En dat hoeft echt niet alleen door de stamppot. Boerenkool en risotto is een gouden combinatie. De taleggio kaas maakt het net even extra speciaal. En de gehakte walnoten geven net die fijne crunch aan dit gerecht. Ben je geen boerenkool fan? Je kunt ook spinazie gebruiken in dit recept. Maar echt waar, deze boerenkool risotto is het proberen waard hoor! Ben je benieuwd naar onze andere risotto recepten? Die vind je hier!
Wil je liever risotto maken zonder alcohol? Voeg dan wat extra bouillon toe i.p.v. wijn
![Boerenkool risotto](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/11/Boerenkool-risotto-1-1.jpg)
![ingredient boerenkool](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/01/Stamppot-boerenkool-UPK-21-01-BLOGPOST-231.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr risotto rijst
- 1,5 dl witte wijn
- 1 l (kippen)bouillon
- 25 gr roomboter
- 30 gr Parmezaan
- 150 gr boerenkool
- Sap en rasp van 1 citroen
- 100 gr Taleggio
- 50 gr walnoten
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie.
Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe. Roer het geheel 2 minuten door totdat de korrels glazig zien. Voeg de boerenkool toe en schep dit kort om. Blus het af met de witte wijn en blijf roeren totdat al het vocht opgenomen is.
Voeg beetje bij de beetje de warme bouillon toe. Schep steeds een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot al het vocht verdwenen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.
Voeg de geraspte Parmezaan en de roomboter toe. Breng de risotto op smaak met het sap en de rasp van een citroen en peper en zout.
De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.
Garneer de risotto met in dunne plakjes gesneden Taleggio en gehakte walnoten.
![Risotto recept met boerenkool](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/11/Boerenkool-risotto-3-3.jpg)
![Boerenkool risotto](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/11/Boerenkool-risotto-2-2.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.