Tonijn lasagne recept

Tonijn lasagne

Deze tonijn lasagne is een heerlijke variatie op de klassieke lasagne. In plaats van gehakt voegen we tonijn toe. Superlekker en weer eens iets anders dan de klassieke lasagne bolognese. Tonijn lasagne maken is heel eenvoudig. Onze tip voor het maken van de perfecte lasagne: gebruik verse lasagne bladen. Dit werkt heel makkelijk, het is lekkerder en je lasagne is sneller klaar. Naast tonijn voegen we ook courgette toe. Maar je zou ook spinazie kunnen kiezen of een andere groente die je lekker vindt.

De beste tomatensaus

De basis van deze lasagne met tonijn bestaat natuurlijk uit tomatensaus. Die maken we op basis van de Passata van Mutti. Dit zijn gezeefde tomaten. Ben jij al bekend met de producten van Mutti? Wij zijn al jarenlang fan en hebben steevast de tomatenpuree, blokjes (Polpa) en Passata in onze voorraadkast staan. De tomaten van Mutti komen voor de volle 100% uit Italië en groeien daar heerlijk onder de Italiaanse zon, en dus niet in een kas. We hebben al heel veel verschillende tomatenproducten getest. Vaak zijn tomaten uit blik of Passata een beetje waterig of smaakloos, maar dat is bij Mutti niet het geval. Dit komt doordat de tomaten vers van het land binnen 24 uur worden verwerkt. Zo blijft de heerlijke, pure tomatensmaak behouden. Dit zie je ook terug in de dieprode kleur. De tomaten worden volledig machinaal geoogst waardoor de arbeidsomstandigheden goed zijn. Er wordt dus rekening gehouden met mens én natuur. De Passata in deze tonijn lasagne brengen we op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Meer heb je niet nodig!

Tonijn lasagne
Ingredient tomaten
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 6 verse lasagnebladen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 250 gr cherrytomaten
  • 720 ml Mutti Passata
  • 3 blikjes tonijn (a 160 gr)
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • 2 takjes verse basilicum (evt. )
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  3. Snijd de courgette in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten.

  4. Voeg de courgette bij de ui en bak dit mee.

  5. Laat de tonijn goed uitlekken en voeg dit bij de courgette. Voeg de passata toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen.

  6. Neem een grote ovenschaal. Verdeel een laagje van de saus over de schaal. Leg hier 2 lasagnebladen op. Verdeel een laag saus over de bladen. Voeg nu een paar lepels ricotta en de helft van de tomaten toe. Dek af met een laag lasagnebladen en herhaal de voorgaande stappen. Eindig met een laag saus. Verdeel over de bovenkant nog een paar lepels ricotta en strooi de geraspte mozzarella er overheen.

  7. Bak de lasagne met tonijn in ongeveer 25 – 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

  8. Garneer eventueel met verse basilicum.

Lasagne met tonijn
Tonijn lasagne recept

Dit bericht is in samenwerking met Mutti. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (26 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in