Mexicaanse wrap

Mexicaanse wraps met kip

Mexicaanse wraps, we zijn er dol op. Het staat hier regelmatig (in verschillende variaties) op tafel. Deze wraps zijn gevuld met pulled kip en een snelle milde bonensaus. Een fijn recept voor wanneer je geen pakje of zakje wilt gebruiken. We gebruiken een gedroogde kruidenmix omdat het snel een extra lekkere smaak geeft zonder dat je elke kruid op voorraad hoeft te hebben en moet afmeten. Maar wanneer je paprikapoeder, cayennepeper en chilipeper in je voorraadkastje hebt staan kun je dat ook gebruiken. Wil je dat de saus heel snel klaar is? Koop dan in plaats van tomatenblokjes, blikjes met pomodorini tomaatjes. Dat zijn hele tomaatjes in blik en zorgen sneller voor een dikke saus. Serveer met guacamole, fijngesneden ijsbergsla en partjes limoen. Favoriet bij jong en oud!

ingredient bonen
Mexicaanse wrap

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 wraps
  • 4 kipfilets
  • 2 uien
  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 400 gr bonenmix
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el Mexicaanse bonenkruiden (gedroogde kruiden )
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de bouillon in een pan, voeg de kipfilets toe en kook ze 20-25 minuten tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Trek het vlees met een vork uit elkaar. Bestrooi royaal met zout en peper en zet even apart.

  2. Pel en snipper de uien. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan voeg de fijngesneden ui toe, bak 2-3 minuten op laag vuur tot de ui zacht is en lichtbruin.

  3. Voeg de tomatenblokjes en de Mexicaanse bonenkruiden toe en roer goed door. Kook de tomaten in 8-10 minuten tot een dikke saus. Spoel de bonen af onder koud water, laat ze uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Warm ze al omscheppend door.

  4. Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Leg op elk bord 2 wraps, schep er een flinke eetlepel bonen-tomatensaus op. Verdeel er wat pulled kip over. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en geef samen met de guacamole bij de wraps. Snijd de limoentjes in parten en leg er op elk bord een paar, zodat iedereen aan tafel zelf de wraps nog verder op smaak kan brengen. Ook lekker met zure room.

ingredient bonen
Mexicaanse wrap

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in