Bananenbrood maken
Zelf bananenbrood maken is niet ingewikkeld. Je hebt vaak maar een handvol ingrediënten nodig. De basis van bananenbrood is vaak amandelmeel. Dit zorgt voor een glutenvrij bananenbrood. Je kunt het ook met spelt,- of tarwebloem maken. Als je dit basisrecept onder de knie hebt, kun je lekker gaan variëren. Probeer eens een bananenbrood met chocolade of een bananenbrood met noten. Dit bananenbrood met pindakaas moet je ook een keer proberen, heerlijk!
Bananenbrood bewaren
Je kunt bananenbrood recepten het beste luchtdicht verpakken of in aluminiumfolie. Dan kun je bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren. Je kunt bananenbrood invriezen. Bewaar de plakjes afzonderlijk in een diepvrieszakje.
Hoe maak je bananenbrood?
Bananenbrood maken is heel eenvoudig. Je hebt slechts een handvol ingrediënten nodig en het is het ideale recept om overrijpe bananen in te verwerken. Sterker nog, dat is het lekkerste! Gooi je overrijpe, bruine bananen dus niet weg, maar bak er een van onze bananenbrood recepten mee. Wij maken onze bananenbrood recepten met amandelmeel. Dit is glutenvrij. Verder voegen we wat dadels toe voor wat extra zoetigheid, bakpoeder, eieren en wat noten. Soms voegen we ook wat stukjes pure chocola toe aan onze bananenbrood recepten. Extra lekker!