Menu

Gezonde geboortetraktatie: bananenbrood met muisjes

Hiep hiep hoeraaa, Tommie is geboren! We zijn zo blij met ons nieuwe neefje. Het gaat heel goed met Tommie en grote broer Merlijn is dol op zijn kleine broertje. Pauline zal binnenkort wat meer delen over de komst van Tommie en hoe het ze nu af gaat als family of 4. En de geboorte van Tommie moet natuurlijk gevierd worden. Dat doen we dit keer met een gezonde geboortetraktatie, namelijk bananenbrood met muisjes. Supermakkelijk om te maken en het ziet er heel feestelijk uit. Ik kan me heel goed voorstellen dat je geen zin of puf hebt om nu de keuken in te duiken. Maar het maken van deze gezonde geboortetraktatie kan je echt aan iedereen overlaten, het is echt heel simpel!

Bananenbrood met muisjes

Geen beschuit met muisjes, maar bananenbrood met muisjes. Weer eens wat anders! De bananenbrood maken we in een brownievorm. Zo kun je er van die leuke blokjes van snijden. Even wat chocola smelten en dat drizzle je over de bananenbrood blokjes. Vervolgens versier je ze met roze of blauwe muisjes. Makkelijk he? Dit is een hele leuke & gezonde geboortetraktatie om bijvoorbeeld op school of de creche te trakteren. Je kunt natuurlijk bananenbrood from scratch maken, maar maak het jezelf nog makkelijker door onze Bananenbrood mix te gebruiken. Dan hoef je ook niet na te denken over de juiste hoeveelheden en flans je (of je man/vrouw) deze gezonde geboortetraktatie zo in elkaar.

20 st

Ingrediënten voor 20 st.

  • 1 x Uit Pauline's Keuken x Leev bananenbrood mix
  • 3 eieren (maat L)
  • 3 bananen (rijp)
  • 60 gr dadels
  • 40 gr pure chocolade
  • 3 el muisjes

Materialen

  • 1 brownievorm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Pureer de bananen met de dadels glad met een staafmixer. Heb je geen staafmixer, prak de bananen dan met een vork en hak de dadels fijn met een mes.

  3. Mix de eieren doorheen. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag.

  4. Giet het beslag in een ingevette brownievorm. Bak het bananabread in 30 – 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Het bananabread is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

  5. Smelt de chocolade au-bain-marie. Snijd het bananenbrood in blokjes en drizzle de chocola eroverheen. Versier de bananenbrood blokjes met de muisjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.