Broccoli ovenschotel

Broccoli ovenschotel

Deze lekkere broccoli ovenschotel zet je in 20 minuten in de oven en zit vol groenten. Een perfect gerecht om van te voren te maken en daarna in de oven af te bakken. Je kunt voor deze broccolischotel ook diepvries broccoli en bloemkoolroosjes gebruiken, waardoor je dit recept ook heel goed kunt maken als je graag een week van tevoren je boodschappen plant. In dit recept hebben we orzo verwerkt. Dit is een gedroogde pasta en lijkt qua vorm op rijst. Je kunt het gewoon in de supermarkt kopen. Soms wordt het ook onder de naam ‘riso’ verkocht en het geeft deze broccoli ovenschotel een lekkere bite. Wil je liever geen witte pasta eten? Vervang het dan door een kleine volkoren pastasoort, bijvoorbeeld door volkoren macaroni. De orzo in dit recept kun je ook vervangen door risottorijst, zo kun je eenvoudig variëren en heb je elke keer toch een net iets andere ovenschotel!

Broccoli ovenschotel
Broccoli ovenschotel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 800 gr broccoli en bloemkoolroosjes
  • 3 uien (middelgroot )
  • 50 gr rucola
  • 400 gr riso/orzo
  • 200 gr spekreepjes
  • 70 gr geraspte belegen kaas
  • 600 ml groentebouillon
  • 70 gr amandelschaafsel
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (electrisch), 170 graden (hetelucht).

  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Schud ze uit de pan op een bordje en zet even apart.

  3. Haal de schil van de uien en snijd ze fijn. Verhit olijfolie in een ruime hapjespan en bak de fijngesneden ui in 2 minuten op laag vuur zacht en lichtbruin. Voeg de spekblokjes toe en bak ze rondom goudbruin.

  4. Schep de broccoli en bloemkoolroosjes er door, zet het vuur iets hoger en bak 2-3 minuten mee. Doe de orzo in de pan en schep alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de bouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook.

  5. Schep alles uit de hapjespan over in een ovenschaal. Verdeel de kaas er over en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Dek af met aluminiumfolie en bak de broccoli ovenschotel in 25-30 minuten gaar. Bestrooi de broccolischotel met het geroosterde amandelschaafsel, garneer met de rucola sla en een flinke drizzle olijfolie.

Broccoli ovenschotel
Broccoli ovenschotel

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (160 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Pasta recepten Broccoli Hollandse recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in