Kip in roomsaus

Kip in roomsaus

Kip in roomsaus is wat ons betreft een heerlijke comfortfood maaltijd. En het is super eenvoudig om te maken. Wij geven deze kip in roomsaus een Italiaans tintje. Lekker met spinazie, zongedroogde tomaat en Grana Padano. Een heerlijke pittige kaas uit Italië. Dit geeft de roomsaus extra veel smaak. Serveer er lekker wat pasta bij en je hebt in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Op z'n Italiaans

De meest bekende variant is kip in champignon roomsaus. Maar wij vonden het een leuk idee om er een Italiaanse twist aan toe te voegen. Door de roomsaus op smaak te brengen met oregano, zongedroogde tomaatjes en natuurlijk een lekkere Italiaanse kaas, Grana Padano. Grana Padano is een harde Italiaanse kaas met een pittige smaak. Hoe langer de kaas rijpt, hoe intenser de smaak wordt. Wij zijn er dol op! Het wordt gemaakt van 100% gedeeltelijk afgeroomde melk uit Noord-Italië. Grana Padano wordt minimaal 9 maanden gerijpt tot zelfs meer dan 20 maanden. En dit komt de smaak ten goede. Grana Padano is ideaal om in gerechten te gebruiken. Het geeft een gerecht extra veel smaak. Maar het is ook superlekker om bij de borrel te serveren. Kortom, een heerlijk kaasje die je altijd wel kunt gebruiken.

Kip in roomsaus
Grana padano kaas
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr spinazie
  • 250 ml room
  • 40 gr Grana Padano
  • 2 tl oregano
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Breng de kipfilets op smaak met peper en zout. Bak ze goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie.

  2. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.

  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak dit aan in dezelfde pan als de kipfilets.

  4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Verwijder het overtollige vocht.

  5. Rasp de Grana Padano en voeg dit samen met de room, peper en zout, oregano en de zongedroogde tomaatjes toe aan de pan.

  6. Roer om en laat de saus iets indikken.

  7. Doe de kipfilets terug in de pan en verwarm kort.

  8. Serveer met wat verse basilicum. Lekker met pasta!

Kip in roomsaus recept
Italiaanse kip recept

Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (66 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Spinazie Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in