Kip in roomsaus
Kip in roomsaus is wat ons betreft een heerlijke comfortfood maaltijd. En het is super eenvoudig om te maken. Wij geven deze kip in roomsaus een Italiaans tintje. Lekker met spinazie, zongedroogde tomaat en Grana Padano. Een heerlijke pittige kaas uit Italië. Dit geeft de roomsaus extra veel smaak. Serveer er lekker wat pasta bij en je hebt in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Op z'n Italiaans
De meest bekende variant is kip in champignon roomsaus. Maar wij vonden het een leuk idee om er een Italiaanse twist aan toe te voegen. Door de roomsaus op smaak te brengen met oregano, zongedroogde tomaatjes en natuurlijk een lekkere Italiaanse kaas, Grana Padano. Grana Padano is een harde Italiaanse kaas met een pittige smaak. Hoe langer de kaas rijpt, hoe intenser de smaak wordt. Wij zijn er dol op! Het wordt gemaakt van 100% gedeeltelijk afgeroomde melk uit Noord-Italië. Grana Padano wordt minimaal 9 maanden gerijpt tot zelfs meer dan 20 maanden. En dit komt de smaak ten goede. Grana Padano is ideaal om in gerechten te gebruiken. Het geeft een gerecht extra veel smaak. Maar het is ook superlekker om bij de borrel te serveren. Kortom, een heerlijk kaasje die je altijd wel kunt gebruiken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 4 kipfilets
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr spinazie
- 250 ml room
- 40 gr Grana Padano
- 2 tl oregano
- 100 gr zongedroogde tomaten
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng de kipfilets op smaak met peper en zout. Bak ze goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie.
Haal de kipfilets uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak dit aan in dezelfde pan als de kipfilets.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Verwijder het overtollige vocht.
Rasp de Grana Padano en voeg dit samen met de room, peper en zout, oregano en de zongedroogde tomaatjes toe aan de pan.
Roer om en laat de saus iets indikken.
Doe de kipfilets terug in de pan en verwarm kort.
Serveer met wat verse basilicum. Lekker met pasta!
Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in