Varkenshaas met Parmaham
Ga je voor vlees deze kerst? Dan is deze gegrilde varkenshaas met Parmaham, salie en truffelroomsaus een goed idee. Het klinkt heel chique en ingewikkeld (en zo ziet het er ook uit), maar dit varkenshaas recept is heel eenvoudig om te maken. Echt waar! Serveer er lekkere aardappeltjes uit de oven bij of verse pasta en wat extra gegrilde groenten en klaar ben je. Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan.
Varkenshaas bereiden
Varkenshaas bereiden is heel eenvoudig. Als je een kernthermometer (bij 63ºC is het klaar) gebruikt, dan zit je altijd goed. De varkenshaas grillen we op de Copper Grill van George Foreman. Dit is niet alleen een prachtig exemplaar om te zien, maar hij is ook superhandig in gebruik. Hij is groot genoeg voor 4 varkenshazen, maar tegelijk ook weer zo compact, dat je hem makkelijk op kunt bergen. Daarnaast warmt hij supersnel op. En hij is makkelijk schoon te maken. Gewoon met een nat doekje en klaar ben je. Ook belangrijk!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st. varkenshaas
- 125 gr Parmaham
- 150 ml slagroom
- 200 gr gemengde paddenstoelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el truffelsalsa (of tapenade)
- 4 takjes salie
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Verse pasta
- Aardappeltjes uit de oven
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout. Drapeer 2 tot 3 plakjes Parmaham over elkaar heen, zodat er een rechthoek ontstaat. Leg er de blaadjes van 1 takje salie op. Leg de varkenshaas in het midden en rol hem op.
Grill de varkenshaas in ongeveer 10 minuten goudbruin op de Copper Grill van George Foreman. Gebruik je een kernthermometer, houd dan een kerntemperatuur van 63ºC aan. Laat de varkenshaas even rusten onder aluminiumfolie.
In de tussentijd maak je de truffelroomsaus. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een pan aan in iets olijfolie. Maak de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in stukken. Bak de paddenstoelen goudbruin en breng ze op smaak met peper en zout.
Voeg de truffelsalsa en de slagroom toe en laat de saus iets inkoken. Breng eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout.
Serveer de varkenshaas met de truffelroomsaus en de paddenstoelen. Lekker met pasta of aardappeltjes uit de oven.
Dit bericht is in samenwerking met George Foreman, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in