No bake taart met cantuccini
Vandaag een heel gemakkelijk recept voor een no bake taart met cantuccini koekjes. En no bake zegt het al, deze taart wordt niet in de oven gebakken, maar laat je opstijven in de koelkast. Eerder deelden we al een no bake cheesecake, dit is een beetje hetzelfde idee. De bodem maak je van cantuccini koekjes. De vulling maken we van Griekse yoghurt, roomkaas, suiker en stukjes appel. Omdat je er gelatine doorheen mengt stijft de vulling heel mooi op en kun je er na 3 uur puntjes van snijden. Het is leuk om nog wat stukjes cantuccini in de taart de verwerken zodat ze zowel in de bodem als in de vulling terugkomen. Deze taart smaakt heel lekker fris en past perfect bij een zomerse dag. Bestrooi met wat getoast amandelschaafsel en versier met wat cantuccini koekjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8 personen
- 250 gr cantuccini koekjes
- 400 gr roomkaas
- 250 gr Griekse yoghurt
- 75 gr roomboter (+ om in te vetten )
- 200 gr kristal suiker
- 4 blaadjes gelatine
- 2 appels (bijvoorbeeld jazz of fuji appels)
- 70 gr amandelschaafsel
Materiaal
- Springvorm van 20 centimeter doorsnede, bakpapier
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Vul een kommetje met koud water en week de gelatineblaadjes in 10 minuten tot ze zacht zijn. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en rand met bakpapier.
Houd 8 cantuccini koekjes apart en hak de rest van de koekjes in een keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan en zet in de koelkast om op te stijven.
Doe 2 eetlepels van de roomkaas in een steelpannetje, verwarm op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze daarna door de roomkaas. Laat een klein beetje afkoelen. Doe de roomkaas, kristalsuiker en Griekse yoghurt in een mengkom en schep goed door elkaar. Roer de roomkaas uit het steelpannetje er door.
Haal het klokhuis uit de appel en snijd in stukjes. Schep 1/2 van het roomkaasmengsel op de cantuccini koekbodem. Breek de achtergehouden cantuccini koekjes in grove stukken en verdeel ze samen met de stukjes appel over het roomkaasmengsel. Schep opnieuw 1/2 van het mengsel erop. Strijk het roomkaas mengsel glad met een lepel. Zet de taart tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Je kunt de cantuccini taart ook de avond van tevoren maken, dan weet je zeker dat de taart mooi is opgesteven.
Toast het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze een mooi licht bruine kleur krijgen en garneer de nobake cantuccini taart er mee.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in