Nobake taart

No bake taart met cantuccini

Vandaag een heel gemakkelijk recept voor een no bake taart met cantuccini koekjes. En no bake zegt het al, deze taart wordt niet in de oven gebakken, maar laat je opstijven in de koelkast. Eerder deelden we al een no bake cheesecake, dit is een beetje hetzelfde idee. De bodem maak je van cantuccini koekjes. De vulling maken we van Griekse yoghurt, roomkaas, suiker en stukjes appel. Omdat je er gelatine doorheen mengt stijft de vulling heel mooi op en kun je er na 3 uur puntjes van snijden. Het is leuk om nog wat stukjes cantuccini in de taart de verwerken zodat ze zowel in de bodem als in de vulling terugkomen. Deze taart smaakt heel lekker fris en past perfect bij een zomerse dag. Bestrooi met wat getoast amandelschaafsel en versier met wat cantuccini koekjes.

Nobake taart
Nobake taart
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 gr cantuccini koekjes
  • 400 gr roomkaas
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 75 gr roomboter (+ om in te vetten )
  • 200 gr kristal suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 appels (bijvoorbeeld jazz of fuji appels)
  • 70 gr amandelschaafsel

Materiaal

  • Springvorm van 20 centimeter doorsnede, bakpapier
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Vul een kommetje met koud water en week de gelatineblaadjes in 10 minuten tot ze zacht zijn. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en rand met bakpapier.

  2. Houd 8 cantuccini koekjes apart en hak de rest van de koekjes in een keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan en zet in de koelkast om op te stijven.

  3. Doe 2 eetlepels van de roomkaas in een steelpannetje, verwarm op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze daarna door de roomkaas. Laat een klein beetje afkoelen. Doe de roomkaas, kristalsuiker en Griekse yoghurt in een mengkom en schep goed door elkaar. Roer de roomkaas uit het steelpannetje er door.

  4. Haal het klokhuis uit de appel en snijd in stukjes. Schep 1/2 van het roomkaasmengsel op de cantuccini koekbodem. Breek de achtergehouden cantuccini koekjes in grove stukken en verdeel ze samen met de stukjes appel over het roomkaasmengsel. Schep opnieuw 1/2 van het mengsel erop. Strijk het roomkaas mengsel glad met een lepel. Zet de taart tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven.

    Je kunt de cantuccini taart ook de avond van tevoren maken, dan weet je zeker dat de taart mooi is opgesteven.

  5. Toast het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot ze een mooi licht bruine kleur krijgen en garneer de nobake cantuccini taart er mee.

Nobake taart
Nobake taart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (24 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in