![Bulgursalade](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/06/BULGURSALADE-UPK-21-06-JUNI-JULI-176.jpg)
Bulgursalade met verse kruiden
Deze frisse bulgursalade met feta staat in 20 minuten bij jou op tafel. Wij gebruikten voor deze salade diepvries tuinbonen, je kunt natuurlijk ook verse tuinbonen gebruiken. Dan ben je alleen wel iets langer bezig omdat je de tuinbonen nog moet doppen. Bulgur kun je net zoals couscous op een hele snelle manier bereiden. Doe de bulgur in een afsluitbaar bakje, schenk er kokend water op tot dat de bulgur net onder staat en dek af met de deksel. Na 15 minuten is de bulgur klaar! Combineer de bulgur en tuinbonen met stukjes dadel, in ringetjes gesneden bosui, feta en garneer royaal met koriander en munt.
![ingrediënten edamame](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/06/BULGURSALADE-UPK-21-06-JUNI-JULI-062.jpg)
![Bulgursalade met feta](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/06/BULGURSALADE-UPK-21-06-JUNI-JULI-186.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr bulgur
- 450 gr diepvries tuinbonen
- 4 bosuien
- 1 citroen
- 6 dadels
- 100 gr feta
- 5 takjes koriander
- 2 takjes munt
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de tuinbonen in een kom met kokend heet water en laat ze in 10 minuten ontdooien. Wanneer je het lekker vindt kun je eventueel de tuinbonen dubbel doppen, je pelt dan de taaiere schilletjes eraf (dan ben je wel langer bezig met de bereiding). Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje, rasp de citroen er boven en knijp het sap er uit. Meng door de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bosui in ringetjes. Hak de muntblaadjes en koriander fijn. Haal de pitten uit de dadels en snijd ze in stukjes. Meng de citroenolie door de bulgur. Schep de tuinbonen, bosui en verse kruiden door de bulgur en verkruimel de feta over. Breng de bulgursalade met feta op smaak met peper en zout.
![Ingredient bulgur edamame](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/06/BULGURSALADE-UPK-21-06-JUNI-JULI-058.jpg)
![Bulgursalade](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/06/BULGURSALADE-UPK-21-06-JUNI-JULI-176.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.