Bulgursalade met verse kruiden

Bulgursalade met verse kruiden

Deze frisse bulgursalade staat in 20 minuten bij jou op tafel. Wij gebruikten voor deze salade diepvries tuinbonen, je kunt natuurlijk ook verse tuinbonen gebruiken. Dan ben je alleen wel iets langer bezig omdat je de tuinbonen nog moet doppen. Bulgur kun je net zoals couscous op een hele snelle manier bereiden. Doe de bulgur in een afsluitbaar bakje, schenk er kokend water op tot dat de bulgur net onder staat en dek af met de deksel. Na 15 minuten is de bulgur klaar! Combineer de bulgur en tuinbonen met stukjes dadel, in ringetjes gesneden bosui, feta en garneer royaal met koriander en munt.

Bulgursalade met verse kruiden
Bulgursalade met verse kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr bulgur
  • 450 gr diepvries tuinbonen
  • 4 bosuien
  • 1 citroen
  • 6 dadels
  • 100 gr feta
  • 5 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Doe de tuinbonen in een kom met kokend heet water en laat ze in 10 minuten ontdooien. Wanneer je het lekker vindt kun je eventueel de tuinbonen dubbel doppen, je pelt dan de taaiere schilletjes eraf (dan ben je wel langer bezig met de bereiding). Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Doe 2 eetlepels olijfolie in een kommetje, rasp de citroen er boven en knijp het sap er uit. Meng door de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de bosui in ringetjes. Hak de muntblaadjes en koriander fijn. Haal de pitten uit de dadels en snijd ze in stukjes. Meng de citroenolie door de bulgur. Schep de tuinbonen, bosui en verse kruiden door de bulgur en verkruimel de feta over. Breng op smaak met peper en zout.

Bulgursalade met verse kruiden
Bulgursalade met verse kruiden

Tags

Camping Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Picknick Snelle recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in