Yoghurttaart met blauwe bessen
Deze yoghurttaart is een heerlijk zomers taartje. We maken hem met fruit en je hebt er geen oven voor nodig. Een lekkere no bake recept dus! Hij is lekker fris en romig door de Griekse yoghurt en ook nog eens super snel gemaakt. Wij zijn er dol op! Ook leuk om samen met kinderen te maken.
Yoghurttaart maken
Het maken van deze yoghurttaart is vrij simpel. Je hebt er geen oven voor nodig en met een handvol ingrediënten zet jij deze heerlijke taart op tafel. Ook lekker voor in de zomer, wanneer je meer behoefte hebt aan lichte en frisse smaken en ook geen zin hebt om de oven aan te slingeren.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 10 personen
- 175 gr citroenkoekjes
- 100 gr boter
- 500 gr Griekse yoghurt
- 250 ml slagroom
- 120 gr suiker
- 8 blaadjes gelatine
- 250 gr blauwe bessen (evt. diepvries)
Lekker met
- Verse munt
- Poedersuiker
- Blauwe bessen
Materiaal
Zo maak je het
Bekleed de bodem van de springvorm (wij hebben deze) met bakpapier en vet de randen in. Laat de roomboter smelten in een pannetje. Maal de citroenkoekjes fijn in een keukenmachine (of met een deegroller) en roer ze door de roomboter. Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan. Dit gaat het makkelijkste met de achterkant van een glas. Laat de bodem even opstijven in de koelkast.
Laat de gelatine weken in koud water. Doe de blauwe bessen in een steelpannetje en kook dit zachtjes tot compote. Pureer glad met een staafmixer. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng met een garde door elkaar.
Klop de slagroom met de suiker stijf met een mixer. Voeg eventueel een el extra suiker toe als je van zoet houdt. Spatel de slagroom door de Griekse yoghurt. Voeg het gelatinemengsel toe en roer goed door. Giet de vulling op de koekjesbodem en laat de yoghurttaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de yoghurttaart eventueel met blauwe bessen, blaadjes verse munt en poedersuiker.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.