yoghurttaart

Yoghurttaart met blauwe bessen

Deze yoghurttaart is een heerlijk zomers taartje. We maken hem met fruit en je hebt er geen oven voor nodig. Een lekkere no bake recept dus! Hij is lekker fris en romig door de Griekse yoghurt en ook nog eens super snel gemaakt. Wij zijn er dol op! Ook leuk om samen met kinderen te maken.

Yoghurttaart maken

Het maken van deze yoghurttaart is vrij simpel. Je hebt er geen oven voor nodig en met een handvol ingrediënten zet jij deze heerlijke taart op tafel. Ook lekker voor in de zomer, wanneer je meer behoefte hebt aan lichte en frisse smaken en ook geen zin hebt om de oven aan te slingeren.

Yoghurttaart
yoghurttaart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 175 gr citroenkoekjes
  • 100 gr boter
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 120 gr suiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 250 gr blauwe bessen (evt. diepvries)

Lekker met

  • Verse munt
  • Poedersuiker
  • Blauwe bessen

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bekleed de bodem van de springvorm (wij hebben deze) met bakpapier en vet de randen in. Laat de roomboter smelten in een pannetje. Maal de citroenkoekjes fijn in een keukenmachine (of met een deegroller) en roer ze door de roomboter. Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan. Dit gaat het makkelijkste met de achterkant van een glas. Laat de bodem even opstijven in de koelkast.

  2. Laat de gelatine weken in koud water. Doe de blauwe bessen in een steelpannetje en kook dit zachtjes tot compote. Pureer glad met een staafmixer. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng met een garde door elkaar.

  3. Klop de slagroom met de suiker stijf met een mixer. Voeg eventueel een el extra suiker toe als je van zoet houdt. Spatel de slagroom door de Griekse yoghurt. Voeg het gelatinemengsel toe en roer goed door. Giet de vulling op de koekjesbodem en laat de yoghurttaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. Garneer de yoghurttaart eventueel met blauwe bessen, blaadjes verse munt en poedersuiker.

blauwe bessen kwarktaart
yoghurttaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (58 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.