Griekse Yoghurttaart met blauwe bessen

Griekse Yoghurttaart met blauwe bessen

Deze Griekse Yoghurttaart is een heerlijk zomers taartje. We maken hem met fruit en je hebt er geen oven voor nodig. Een lekkere no bake recept dus! Hij is lekker fris en romig door de Yoghurt en ook nog eens super snel gemaakt. Wij zijn er dol op! Ook leuk om samen met kinderen te maken.

Echte Griekse Yoghurt

Als je net als ons graag in Griekenland komt, dan weet je hoe lekker de Yoghurt daar is. Zo ontzettend romig en vol. Wat vers fruit erbij, eventueel een kneepje honing en lekkere muesli of noten en je hebt een heerlijk ontbijt. Voor die echte Griekse Yoghurt hoef je niet per se meer naar Griekenland. Je kan het ook gewoon in de supermarkt kopen van het merk Dodoni. Dit is echt de lekkerste yoghurt uit de supermarkt! Deze Griekse yoghurt komt echt uit Griekenland (uit Epirus). Het wordt gemaakt van verse melk van de lokale boeren. De melk komt dus 100% van Griekse bodem en dat maakt deze Griekse yoghurt echt anders dan de andere yoghurts die in de winkel liggen. Er zijn verder ook geen gekke ingrediënten aan toegevoegd. Hij is lekker romig en dik en daardoor perfect voor deze blauwe bessen taart.

Griekse Yoghurttaart met blauwe bessen
Griekse Yoghurttaart met blauwe bessen

Ingrediënten voor 10 personen

  • 175 gr citroenkoekjes
  • 100 gr boter
  • 500 gr Dodoni Griekse Yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 120 gr suiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 250 gr blauwe bessen (evt. diepvries)

Lekker met

  • Verse munt
  • Poedersuiker
  • Blauwe bessen

Materiaal

  • Springvorm 23 cm

Zo maak je het

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Laat de roomboter smelten in een pannetje. Maal de citroenkoekjes fijn in een keukenmachine (of met een deegroller) en roer ze door de roomboter. Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan. Dit gaat het makkelijkste met de achterkant van een glas. Laat de bodem even opstijven in de koelkast.

  2. Laat de gelatine weken in koud water. Doe de blauwe bessen in een steelpannetje en kook dit zachtjes tot compote. Pureer glad met een staafmixer. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng met een garde door elkaar.

  3. Klop de slagroom met de suiker stijf met een mixer. Voeg eventueel een el extra suiker toe als je van zoet houdt. Spatel de slagroom door de Griekse Yoghurt. Voeg het gelatinemengsel toe en roer goed door. Giet de vulling op de koekjesbodem en laat de Yoghurttaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. Garneer de taart eventueel met blauwe bessen, blaadjes verse munt en poedersuiker.

Griekse Yoghurttaart met blauwe bessen
Griekse Yoghurttaart met blauwe bessen

Dit bericht is in samenwerking met Dodoni, lees mijn disclaimer.

Tags

High tea Kinderrecepten Makkelijke recepten Taart recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Moederdag Vaderdag Valentijn Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (5 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in