
Griekse Yoghurttaart met blauwe bessen
Deze Griekse Yoghurttaart is een heerlijk zomers taartje. We maken hem met fruit en je hebt er geen oven voor nodig. Een lekkere no bake recept dus! Hij is lekker fris en romig door de Yoghurt en ook nog eens super snel gemaakt. Wij zijn er dol op! Ook leuk om samen met kinderen te maken.
Echte Griekse Yoghurt
Als je net als ons graag in Griekenland komt, dan weet je hoe lekker de Yoghurt daar is. Zo ontzettend romig en vol. Wat vers fruit erbij, eventueel een kneepje honing en lekkere muesli of noten en je hebt een heerlijk ontbijt. Voor die echte Griekse Yoghurt hoef je niet per se meer naar Griekenland. Je kan het ook gewoon in de supermarkt kopen van het merk Dodoni. Dit is echt de lekkerste yoghurt uit de supermarkt! Deze Griekse yoghurt komt echt uit Griekenland (uit Epirus). Het wordt gemaakt van verse melk van de lokale boeren. De melk komt dus 100% van Griekse bodem en dat maakt deze Griekse yoghurt echt anders dan de andere yoghurts die in de winkel liggen. Er zijn verder ook geen gekke ingrediënten aan toegevoegd. Hij is lekker romig en dik en daardoor perfect voor deze blauwe bessen taart.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 10 personen
- 175 gr citroenkoekjes
- 100 gr boter
- 500 gr Dodoni Griekse Yoghurt
- 250 ml slagroom
- 120 gr suiker
- 8 blaadjes gelatine
- 250 gr blauwe bessen (evt. diepvries)
Lekker met
- Verse munt
- Poedersuiker
- Blauwe bessen
Materiaal
- Springvorm 23 cm
Zo maak je het
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Laat de roomboter smelten in een pannetje. Maal de citroenkoekjes fijn in een keukenmachine (of met een deegroller) en roer ze door de roomboter. Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan. Dit gaat het makkelijkste met de achterkant van een glas. Laat de bodem even opstijven in de koelkast.
Laat de gelatine weken in koud water. Doe de blauwe bessen in een steelpannetje en kook dit zachtjes tot compote. Pureer glad met een staafmixer. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en meng met een garde door elkaar.
Klop de slagroom met de suiker stijf met een mixer. Voeg eventueel een el extra suiker toe als je van zoet houdt. Spatel de slagroom door de Griekse Yoghurt. Voeg het gelatinemengsel toe en roer goed door. Giet de vulling op de koekjesbodem en laat de Yoghurttaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de taart eventueel met blauwe bessen, blaadjes verse munt en poedersuiker.


Dit bericht is in samenwerking met Dodoni, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan