ovenpasta

Pasta met tonijn uit de oven

Als we aan pasta met rode saus denken, dan kom je al snel op pasta bolognese. Maar vervang het gehakt eens voor tonijn en je hebt een heerlijke variatie. Om het extra lekker te maken, doen we deze pasta met tonijn nog even in de oven. Dan gaat de kaas zo lekker smelten en krijg je een heerlijke knapperig korstje op je ovenpasta. We hebben er weer een nieuwe favoriet bij voor op het lijstje. Liever een pastasalade met tonijn? Dan moet je dit recept eens proberen.

ingrediënten zomergroente
pasta met tonijn
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr pasta (bijv. rigatoni)
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr tomatenpuree (uit blik)
  • 400 gr pomodorini (uit blik)
  • 300 gr tonijn (uit blik)
  • 70 gr geraspte mozzarella
  • 2 tl oregano
  • Handje verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

  2. Kook de pasta in ruim water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en zet apart.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee.

  4. Snijd de courgette in blokjes en bak deze mee. Laat de tonijn uitlekken en voeg dit samen met de pomodorini bij de courgette. Roer even om. Breng de saus op smaak met gedroogde oregano, peper en zout.

  5. Voeg de gekookte pasta toe en meng door elkaar. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Garneer met de geraspte mozzarella. Laat de pasta met tonijn voor ongeveer 10 – 15 minuten in de oven. De pasta is klaar als de kaas gesmolten is.

  6. Garneer eventueel met verse basilicum.

pasta met tonijn uit de oven
ovenpasta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (56 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.