
Pasta met tonijn uit de oven
Als we aan pasta met rode saus denken, dan kom je al snel op pasta bolognese. Maar vervang het gehakt eens voor tonijn en je hebt een heerlijke variatie. Om het extra lekker te maken, doen we deze pasta met tonijn nog even in de oven. Dan gaat de kaas zo lekker smelten en krijg je een heerlijke knapperig korstje op je ovenpasta. We hebben er weer een nieuwe favoriet bij voor op het lijstje. Liever een pastasalade met tonijn? Dan moet je dit recept eens proberen.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr pasta (bijv. rigatoni)
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree (uit blik)
- 400 gr pomodorini (uit blik)
- 300 gr tonijn (uit blik)
- 70 gr geraspte mozzarella
- 2 tl oregano
- Handje verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Kook de pasta in ruim water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en zet apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee.
Snijd de courgette in blokjes en bak deze mee. Laat de tonijn uitlekken en voeg dit samen met de pomodorini bij de courgette. Roer even om. Breng de saus op smaak met gedroogde oregano, peper en zout.
Voeg de gekookte pasta toe en meng door elkaar. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Garneer met de geraspte mozzarella. Laat de pasta met tonijn voor ongeveer 10 – 15 minuten in de oven. De pasta is klaar als de kaas gesmolten is.
Garneer eventueel met verse basilicum.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan