Zoete aardappelpuree – Basisrecept
Eerder deelden we al het recept voor een gewone aardappelpuree. Dit kan je natuurlijk ook maken van zoete aardappelen. Onze oranje vriend is eigenlijk geen aardappels, maar een knol. Officieel vallen ze dus onder groente. Hartstikke gezond. Om de zoete aardappelpuree extra romig te maken, voegen we een scheutje melk en een klontje roomboter toe. Maar een lepel crème fraîche of zure room is ook lekker. Je kan met dit basisrecept voor zoete aardappelpuree alle kanten op. Maak er een lekker stamppotje van, gebruik in het een ovenschotel of maak er Pommes duchesse van, je weet wel die lekkere aardappelsoesjes. Sla hem op als je dit recept wil bewaren.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg zoete aardappelen
- 100 ml warme melk
- 30 gr roomboter
- Peper en zout
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm. Spoel af onder de kraan.
Kook de aardappelen in ongeveer 15 – 20 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout. Giet de aardappelen af.
Verwarm in de tussentijd de melk. Stamp de aardappels fijn met een stamper en voeg de melk en boter toe. Stamp het geheel fijn tot een zachte zoete aardappel puree. Breng op smaak met peper en zout.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.